Karlıbel 50. sanat yılını "Liszt'in Süvarileri" resitaliyle kutladı

Besteci, piyanist Dr.Aydın Karlıbel piyano başlamasının 50 yılını dün akşam Sakıp Sabancı Müzesi, the Seed salonunda verdiği "Franz Liszt'in Süvarileri" temalı resitalle kutladı.

Yayınlanma: 11.10.2011 - 17:14
Abone Ol google-news

Müzik aşkı, yüksek birikimi, sayısız konser ve besteleri, müstesna kişiliği ile tanınan Aydın Karlıbel, bu özel konserde kendi beste, uyarlama ve düzenlemelerinin yanı sıra Liszt'in 200.cü doğum yıldönümü şerefine Liszt'in beste ve uyarlamalarına yer verdi. Sanatçı; "Bu vesileyi 50. Sanat yılım olarak addetmemiştim aslında çünkü sanatta 50.yılım resital vermeye başladığım 10 yaşımdan itibaren telakki edeceğim. Fakat bunun önemi yok. Piyanoya baslamakta sanata başlamaktır" sözleriyle SSM'sine teşekkür etti.
 
Karlıbel konserinde eserlerini dünyaya tanıttığı aziz hocası Cemal Reşit Rey'in "Köroğlu" eserinin 7 numaralı türkü uyarlamasının ve Wagner-Tausig "Walküreler'in Uçuşu" düzenlemesinin ilk seslendirilişlerini yaptı. Ayakta dakikalarca alkışlanan sanatçı C.R.Rey'in "Sarı Zeybek", "Onuncu Yıl Marşı" ve Liszt'in bislerinde sıklıkla çaldığı ünlü eseri "Grand Galop Chromatique" bisleriyle konseri noktaladı.

Konseri dinleyenler arasında bulunan sanatçılar; Ece İdil, Evren Büyükburç, Evren Kutlay sanatçıyı kutlarken; "Sağ elin kendisine, sol elin Wagner'e ait olduğu "Walküreler'in Uçuşu" düzenlemesinde iki farklı tekniği birlikte yorumlayan Karlıbel müthiş yaratıcılığını bir kez daha sergiledi" dediler.

Ne yazık ki, 24 yıldır emek verdiği kurumu İstanbul Devlet Opera Balesi yöneticileri, seslerine güç kattığı şancılar ve aynı çukur paylaştığı orkestradan hiç kimse salonda yoktu. Herhalde AKM'siz kalışta bu duyarsızlığın da payı var. 

Fotoğraf: Zeynep Altay


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler