Yıldız Alpar belgeseli "Bedii Raks'tan Bugüne"

Beşiktaş Belediyesi tarafından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB) işbirliğiyle düzenlenen "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit"e dünyada sayılı örnekleri olan bir başarı hikâyesini anlatan 2011 yapımı "Yıldız Alpar: Bedii Raks'tan Bugüne" belgeseli konuk olacak.

Yayınlanma: 13.03.2012 - 13:58
Abone Ol google-news

“Yıldız Alpar: Bedii Raks'tan Bugüne” belgeseli, 14 Mart Çarşamba akşamı saat 19.00’da Beşiktaş Belediyesi Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilecek.
 
Ayşe Çetinbaş’ın yönettiği 2011 Türkiye yapımı belgesel, 1931 yılında İstanbul'da doğan Yıldız Alpar’ın 1943 yılında, İstanbul Belediyesi Konservatuarı’nda piyano bölümüne girmesi ve burada tanıdığı ünlü Rus bale öğretmeni Lidya Krassa Arzumanova sayesinde adım attığı bale kariyerine odaklanıyor.
 
1949 yılında Fransız Konsolosluğu Kültür Ataşeliği’nden aldığı bursla Paris Opera ve Balesi'nde eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye dönen ve Türkiye’de henüz bale adına hiçbir şey yokken kişisel azmi ve olağanüstü çabalarıyla 1964’te Kadıköy’de “Yıldız Alpar Özel Bale, Müzik ve Tiyatro Okulu”nu kuran balerin, 46 yıldır aynı mekânda aktif olarak derslere devam ediyor.
 
“Bedii Raks'tan Bugüne”
Yıldız Alpar’ın bu belgesel ile tanıklık ettiği bir asra yakın zaman dilimini sürükleyici ve sıcak anlatımıyla bizlerle paylaşıyor.
 
“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit”,
etkinliği, 21 Mart 2012 Çarşamba akşamı gösterilecek “Mozambik’ten Sesler” isimli belgesel filmin gösterimiyle devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler