Bu romanlar dinleniyor

Türk Telekom'un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) işbirliği ile hayata geçirdiği Türkiye'nin ilk telefon kütüphanesinden, görme engelli yurttaşlar 662 bin dakika roman dinledi.

Yayınlanma: 07.04.2012 - 09:44
Abone Ol google-news

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, yüzlerce sesli kitabın görme engellilerle buluşmaya başlaması ile GETEM'in üye sayısının yüzde 30 arttığı bildirildi. Telefon Kütüphanesi'nin 0 800 219 91 91 numaralı telefon üzerinden ücretsiz hizmet verdiği, bu imkandan faydalanmak isteyen kişilerin, görme engelli olduklarına dair bir raporla GETEM'e başvurduğu ve buradan aldıkları şifrelerle seçtikleri kitapları 662 bin dakika dinledikleri belirtildi.

 

Ortalama 24 dakika dinleniyor

Bu kütüphaneden sadece ev telefonları üzerinden faydalanılabildiği, kullanıcıların dilediği kitabı seçme, bir sonraki aramada kaldığı yerden devam etme ya da bölümler arasında ileri ileri-geri gidebilme özelliğinden yararlanabildiği kaydedildi. Bu hizmetten en yoğun olarak 18.00-00.00 saatleri arasında yararlanan kullanıcıların, seçtikleri kitapları bir aramada ortalama 24 dakika dinlediği bilgisi verilirken, Telefon Kütüphanesi'nden en çok faydalanan iller İstanbul, Ankara ve İzmir, Mersin, Antalya ve Trabzon olarak sıralandı.


"Yurttaşın hayatına dokunan projeler geliştiriyoruz"

Kütüphane Haftası dolayısıyla projeyi değerlendiren Türk Telekom CEO'su Gökhan Bozkurt, kuruluş olarak yüz binlerce yurttaşın hayatına dokunan sosyal sorumluluk projeleri geliştirdiklerini söyledi. Türk Telekom'un "Türkiye'ye Değer" çatısı altında yürüttüğü bu projelerin en yenisinin Telefon Kütüphanesi olduğuna işaret eden Bozkurt, "Sahip olduğumuz teknolojiyle görme engelli müşterilerimizin hayatında bir fark yaratmak ve onları bambaşka dünyalara taşıyacak öyküleri ulaştırmada aracı olmak Türk Telekom ailesi olarak bizleri çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler