Yeni Akit'e suç duyurusu

Danıştay saldırısından kısa bir süre önce "İşte o üyeler" başlığı atan, Yeni Akit gazetesi şimdi de gazeteci Ali Bayramoğlu'na yönelttiği, "Ermeni kökenli" ifadesi ile protestoların hedefinde. Gazeteci, yazar, işadamları ve sanatçılar bir imza kampanyası ile gazete hakkında, "nefret suçu işlediği" gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 05.07.2012 - 06:20
Abone Ol google-news

Gazeteciler, yazarlar, işadamları, sanatçılar, milletvekilleri... Çeşitli meslek gruplarından yüzlerce isim bir araya geldi. Basın yoluyla işlenen nefret suçlarına "dur" demek için harekete geçti.

Yeni Akit gazetesi ve ona yakınlığıyla bilinen Habervaktim isimli internet sitesinin, gazeteci Ali Bayramoğlu ile ilgili yaptığı haberlerin, nefret söylemleri içerdiğini ve Bayramoğlu'nun açık hedef haline getirildiğini düşünenler bir imza kampanyası düzenledi.

İngiltere'de düzenlenen, "Kürt sorununda çözüm arayışları" başlıklı bir panelde konuşan Ali Bayramoğlu'nun ifadeleri, Yeni Akit gazetesi ve Habervaktim isimli internet sitesinde yeraldı.

Haberlerde, Ali Bayramoğlu için "Ermeni kökenli", "Ermeni tezlerini ırkçı bir saikle savunuyor" gibi ifadeler kullanan Yeni Akit gazetesi büyük tepki aldı.

O haberlerin Bayramoğlu'nu hedef tahtası haline getirdiğini düşünen, aralarında Cem Boyner, Ertuğrul Kürkçü, Ezgi Başaran, Füsun Eczacıbaşı, Halil Ergün, Hasan Cemal, İshak Alaton, Mete Çubukçu, Oral Çalışlar, Orhan Pamuk, Osman Baydemir, Rakel Dink, Semih Kaplanoğlu gibi isimlerinde yer aldığı yüzlerce isim de bir imza kampanyası ile suç duyurusunda bulundu.

Başörtülü bir kadın öğretmen ile iligili karar alan Danıştay üyelerinin fotoğraflarını basan, Yeni Akit gazetesi "İşte o üyeler" başlıklı haberi ile de tepki toplamış, haberden kısa bir süre sonra da Danıştay binasına saldırı düzenlenmiş ve Danıştay İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmişti.

En son senarist, oyuncu Meral Okay'ın ölüm haberini "O kadın öldü" başlığı ile tepki toplayan Yeni Akit gazetesi çeşitli defalar haber dili nedeni ile protestoların da hedefi oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler