Ethem Sarısülük'ün otopsi sonucu açıklandı

Gezi Parkı eylemlerinde destek amacıyla Ankara'da yapılan gösterilerde yaralanan ve dün hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün kurşunla yaralandığı otopsi ile ortaya çıktı.

Yayınlanma: 15.06.2013 - 10:32
Abone Ol google-news

Ankara'da yapılan gösterilerde 1 Haziran günü başına gelen yabancı bir cisimle yaralanan Ethem Sarısülük hastaneye kaldırılmıştı. İşçi Ethem Sarısülük'ün cenazesi otopsi için Adli Tıp'a kaldırıldı. Soruşturma savcısı Veli Dalgalı ile ailenin avukatları da otopside hazır bulundu. Edinilen bilgilere göre otopsiye Sarısülük'ün kafa bölgesinden başlandı. Yapılan incelemeye göre bir adet mermi çekirdeği tespit edildi. Söz konusu çekirdeğin görüntüsü alındı. Otopsi daha sonra başka bölümlerde devam etti. Bu sırada aile avukatlarından Kazım Bayraktar basına bir açıklama yaparak bir adet mermi çekirdeği bulunduğunu belirtti.

 

Kritik otopsi

Sarısülük'ün polis kurşunuyla yaşamını yitirdiğinin anlaşılması hayati öneme sahip. Şimdi savcılık soruşturmayı 'kasten adam öldürme' suçlaması ile yürüterek şüpheli polisin ifadesini alacak.

 

Sarısülük, yarın Çorum'da toprağa verilecek

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB temsilcileri, Mülkiyeliler Birliği'nde 14 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ölümü ve cenaze programıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, yarın Kızılay'da Sarısülük'ün vurulduğu yerde anma töreni düzenleneceği, buradan da Sıhhiye Meydanı'na yürüneceği bildirildi. Daha sonra Batıkent'te cenaze töreni yapılacağı belirtilen açıklamada, Ethem Sarısülük'ün cenazesinin yarın Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Beylice köyünde toprağa verileceği kaydedildi.

Öte yandan Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, otopsi sonucunu bekledikleri Adli Tıp Kurumu bahçesinde yaptığı açıklamada, kardeşinin kurşunla vurulduğunu ileri sürerek, "Kardeşimin kurşunla vurulduğu netleşti. Bundan sonra başka gençlerin ölmemesi için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ağabey Sarısülük, olayla ilgili hukuki takibi yapacaklarını söyledi. Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar ise Ethem'in kafatasını kırarak, beynine saplanmış bir mermi çekirdeği bulunduğunu ve başka bir cisme rastlanmadığını söyledi. Otopsiye, soruşturma savcısı Veli Dalgalı ile ailenin avukatları da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler