Orhan Kemal ödülleri sahiplerini buldu

Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin (ÇED) yazar Orhan Kemal anısına düzenlediği ''Öykü Ödülleri'' sahiplerini buldu. Yüzden fazla yazarın katıldığı organizasyonda birincilik ödülü Kevser Ruhi'ye verildi.

Yayınlanma: 27.06.2009 - 13:20
Abone Ol google-news

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, Adana Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen 2. Öykü Ödülleri töreninde, Orhan Kemal'in Türk edebiyatında toplumsal gerçeklik temasının doruk noktası olduğunu belirterek, ''Çünkü o daima gerçekliğin peşinde olmuştur'' dedi.

Yarışmaya 100'ü aşkın yazarın katıldığını bildiren Tekbaş, kendilerine destek veren kurum ve kişilere teşekkür etti. Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Orhan Kemal'in Çukurova için ''bereketli topraklar'' dediğini hatırlatarak, ''Bereketli topraklar ifade edildiğinde sadece ekilen tohum, dikilen fidanın verimliği anlaşılmamalı. Daha geniş anlamıyla Orhan Kemal gibi değerlerin Çukurova'dan çıktığını düşünmek gerekir'' diye konuştu.

Sözlü, Orhan Kemal'in doğum yeri olan Ceyhan'da ismini bir merkeze vermek istediklerini bildirdi.

Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da Orhan Kemal'in zorluklar içinde bir hayat geçirdiğini buna rağmen Türk edebiyatına büyük değerler kattığını söyledi.
Büyükfırat, ''Ülkemizde Orhan Kemal'in Ceyhanlı olduğunu çok insan biliyor. Kemal gibi onlarca önemli sanatçı yine bu topraklardan çıkmış ama bu değerlerin Adana'dan çıktığını kimse bilmiyor. Tanıtım konusundaki bu eksikliğin mutlaka giderilmesi lazım'' dedi.

Yarışmada birincilik ödülü Kevser Ruhi'ye verildi. İkinciliği Serap Gökalp, üçüncülüğü Soydan Kızgın kazandı. Sevda Yüksel ise mansiyon ödülü aldı. Orhan Kemal Özendirme Ödülleri de Mehmet Oğuz Aslan, Sabit Kemal Bayıldıran, Tülay Akkoyun'a, ÇED Özel Ödülü Mehmet Fırat Pürselim'e verildi. Etkinlikte, ÇED'e destek veren kurum ve kişilere de plaket ile teşekkür belgesi takdim edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler