"Atatürk benim kalbimin süper kahramanı"

Atatürk Haftası kapsamında Caddebostan’da gerçekleşen “Ata’ya Saygı Kros Yarışları”nda onlarca çocuk ter döktü. Nefes kesen yarışın ardından çocuklardan “Ata”larını dinledik

Yayınlanma: 13.11.2018 - 13:30
Abone Ol google-news

Kadıköy Kaymakamlığı, Kadıköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında krosyarışı düzenlendi. 9 Kasım Cuma günü Caddebostan Sahili’nde gerçekleşen “Ata’ya Saygı Kros Yarışları” etkinliği saat 10.00’da başlarken, Kadıköy’deki birçok okuldan öğrenciler takımlara ayrılarak etkinlikte ter döktü.

Yarışmada Yıldız Erkekler kategorisinde Melahat Akkutlu Ortaokulu’ndan Muhammet İmre birinci olurken, Yıldız Kızlar’da Özel Irmak Ortaokulu’ndan Duru Koyuncu, Küçük Kızlar’da Melahat Akkutlu Ortaokulu’ndan Yaren Albayrak, Küçük Erkekler’de ise Bahariye Ortaokulu’ndan Emirhan Çiftçi altın madalyaya hak kazandı.

Atatürk’ün anısına gerçekleşen koşunun ardından ter döken çocuklara mikrofon uzattık; onlara Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili görüşlerini sorduk.

“ONA ÇOK ŞEY BORÇLUYUM”

Duru Koyuncu: Ben Atatürk’ün çok erken öldüğünü düşünüyorum. Daha birçok planı ve yapmak istediği çok şeyi vardı. Atatürk’ü anmamız çok önemli bir olay. Atatürk’ün yaptıklarının bizlere ve bizden daha küçüklere en iyi şekilde anlatılması lazım. Bundan bile rahatsız olan insanlar var. Ne kadar üzücü bir durum. Atatürk olmasaydı ben kız olduğum için belki de şu anda bir okulda okumuyor olacaktım. Belki evlendirilmek zorunda bırakılacaktım. Ona çok şey borçlu olduğumu düşünüyorum.

“PES ETMEYEN BİR LİDER…”

Sinan Sargun: 10 Kasım’ı güzel bir şekilde gerçekleştirmek için bir koşu yarışındayız. Atatürk’ün ölüm yıldönümünde burada olmak çok güzel. Onun ölüm günü olduğu için üzgünüz ama bize armağan ettikleri için sevinçliyiz. Atatürk’ün bence en önemli özelliği pes etmeyen bir lider olması. Düşmanlara karşı bütün ülkeyi toparlamaya çalışması da onun ne kadar önemli bir lider olduğunu gösteriyor. Biz Türk çocukları ve gençleri olarak onun hayatını çok güzel öğrenmeli ve onun inkılaplarını yaşatmalıyız.

“PADİŞAHIN DEĞİL, BİLİMİN YOLUNDAYIZ”

Ceren İlmen: Atatürk’ü anıyoruz bugün. Hüzünlü bir gün. Ülkemizi kurtardığı, bağımsızlığımızı sağladığı ve cumhuriyeti getirdiği için onu çok seviyorum. Atatürk bize özgürlüğümüzü verdi. Padişahların emrinde değil, kendi aklımızın ve bilimin yolundayız. Bunu ona borçluyuz.

“BENİM SÜPER KAHRAMANIM”

Damla Sönmez: 10 Kasım için buraya geldik. Atatürk bugün öldü ve biz çok üzüldük. Atatürk benim kalbimin süper kahramanı. Belki bedenen öldü ama onun fikirlerini hala yaşatmaya çalışan bir sürü insan var. Mesela ben hep onun gibi olmak istemişimdir. Atatürk herkesi düşünmüş. Kadınları, çocukları, hayvanları…  O olmasaydı bence korkunç cehennem gibi bir Türkiye’de yaşardık. Onu çok seviyorum.

“BİR AİLENİN KÖLESİ OLABİLİRDİK…”

Yağız Başkancı: Atatürk bence Türkiye için çok iyi şeyler yaptı. Padişahlık varken Cumhuriyet’i tercih etti. Atatürk olmasaydı şu an ben, biz hala köle olabilirdik. Hepimiz saltanatın, bir ailenin kölesi olabilirdik. Cumhuriyet sayesinde benim babam, annem, ben sadece bir ailenin rahatı değil, kendi rahatımız için çalışabiliyoruz.

“İYİ Kİ BİZE ÖĞRETİLDİ”

Muhammet Emir Dilbaz: Atatürk olmadan önce kadınlara seçim hakkı dahi verilmiyordu. Mesela bir miras kalıyor, kadın alamıyor. Kadın hakları çok gelişti ondan sonra.  Herkesin ülkeden kaçmaya çalıştığı zamanlarda o, ülkeyi kurtarmak, milli mücadeleyi başlatmak için şehir şehir gezdi. Bu çalışmalarının sonucunda bu ülke tekrar bizim oldu ve bağımsızlığımızı kazandık. O bize iyi ki öğretildi. Bence ülke zor durumda olsa sırf onun hayatını bildiğimiz için kaçmadan, onun değerleri için savaşacak birçok insan var. 

(Gazete Kadıköy)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler