Apranti ölüme koştu

19 yaşındaki Berat Gökçe, Veliefendi’de yapılan idman sırasında attan düşmüştü.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 07:30
Abone Ol google-news

Veliefendi’de idmanlar esnasında çalıştırdığı attan düşen 19 yaşındaki genç apranti Berat Gökçe’nin beyin ölümü gerçekleşti. Her mesleğin bir zorluğu vardır. Yarış atına binmek de bu zorlu mesleklerden birisidir. Önce okulda eğitim alırlar, apranti olurlar. Aprantilik dönemi uzun sürer çünkü jokey olmak için 100 yarış kazanma mecburiyeti vardır. Ardahanlı Gökçe’nin de at binmek ve jokey olmak hayaliydi. Başarılı jokey Halis Karataş, Berat için ‘istikbal vaat eden genç’ diye söz ediyordu. Ama olmadı. Hem at binme, hem de jokey olma hayali Berat’ın geçirdiği ‘talihsiz kaza’yla son buldu. O şimdi Bahçelievler’de bir hastanede makinye bağlı yaşam mücadelesi veriyor. Beyin ölümü gerçekleşti ama ailesinin isteğiyle makineye bağlı olarak yaşamsal fonksiyonlarını sürdürüyor.

Olay nasıl gelişti?

Berat Gökçe, 13 Ekim salı sabah idmanında Azelhan isimli ata bindi, bir süre sonra düştü. Yapılan ilk tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği anlaşıldı ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Doktorlar umutsuzdu. Hem ailesi hem de arkadaşları için heyecanlı bekleyiş başlamıştı. Çok geçmiyor, bir gün sonra 14 Ekim çarşamba günü gelen ‘beyin ölümü gerçekleşti’ haberi moralleri altüst ediyor. Aile gözyaşlarına boğuluyor, keza yakın arkadaşları da... Apranti Gökçe’nin bundan önce iki kez daha idmanlar sırasında attan düştüğü ifade ediliyor. Gökçe’ye yapılan kontrollerde bir ihmal olabilir mi? Böyle bir durum söz konusuysa bu bir sağlık skandalıdır. Ya da Berat için şanssız günlerden biriydi yine. Ne kadar konuşsak artık boş. Berat Gökçe 2014 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’nden mezun olmuştu.

TJK MÜDÜR YARDIMCISI KONUK

‘Şanssız bir kaza’

Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdür Yardımcısı Burak Konuk Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada olayı şansızlık olarak yorumladı. İşte Konuk’un sözleri: “Genç arkadaşımız salı sabahı idman sırasında bindiği atın tökezlemesi sonucu yere düşmüş, hemen hazır tuttuğumuz ambulansla hastaneye gönderdik. Darbeden dolayı beyin kanaması geçirmiş. Hem aprantilerin hem de jokeylerin başlarında kask, içlerinde de koruyucu yelek var. Ender de olsa böyle şanssız kazalar oluyor. Jokey yardım sandığımızdan Berat’ın bütün hastane masraflarını karşılıyoruz. Ailesini ziyaret ettik, onların acısı bizim acımız.”

Kaya’nın cezasına durdurma kararı

Yüksek Komiserler Kurulu’nun kararına istinaden 1 yıl içerisinde 2 kez kamçı cezası aldığı için 1 ay boyunca Apranti Okuluna gitme zorunluluğu ortaya çıkan Selim Kaya, müracaat ettiği mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Yasal haklarını sonuna kadar arayacağının altını çizen Kaya böylece Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet koşularında at binebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler