Sharapova'dan doping itirafı!

Mario Sharapova, Avustralya Açık'ta doping testinden geçemediğini açıkladı. Rus raketin konu hakkında basın toplantısı düzenlediği sırada Uluslararası Tenis Federasyonu da Sharapova'nın lisansını askıya alındığını duyurdu.

Yayınlanma: 07.03.2016 - 22:18
Abone Ol google-news

Kadınlarda dünya eski 1 numarası olan Rus tenisçi Maria Sharapova, Avustralya Açık'tan sonra yapılan doping testlerini geçemediğini açıkladı.

Bir basın toplantısı düzenleyerek bu durumu kamuoyuyla paylaşan Sharapova, "Testi geçemedim. Bundaki tüm sorumluluk bana aittir." dedi.

Uluslararası Tenis Federasyonundan birkaç gün önce gelen bilgi ile bu durumu öğrenen Sharapova, 1 Ocak'tan önce doping sayılmayan bir madde kullandığı için testleri geçemedi. Sharapova'nın 2006 yılından beri bazı sağlık sorunları yüzünden kullandığı Meldonium içeren ilaç 2016'nın başında yasaklı maddeler arasına eklendi.

"MAİL GELDİ BAKMADIM"

Sharapova bu güncellemeyi kontrol etmediğini ve bilgisizliği yüzüden testleri geçemediğini söyledi. 22 Ocak'ta WADA'dan güncellenmiş yasaklı maddelere dair bir mail aldığını itiraf eden Sharapova, Çok büyük bir hata yaptım, o linke tıklamadım. dedi. Kariyerimin bu şekilde bitmesini istemiyorum diyen Sharapova, "Gerçekten umuyorum ki bu oyunu oynamam için bana başka bir şans daha verilir." dedi.

Çeyrek finalinde Serena Williams'a elendiği Avustralya Açık'tan beri maça çıkmayan 5 Grand-Slam şampiyonu Sharapova, kariyerinin son yıllarında sakatlıklarla boğuşmuştu. Şu anda dünya 7 numarası olan 28 yaşındaki Sharapova, kariyerinde 733 maça çıktı ve bunların yüzde 80'ini kazandı.

ITF: ASKIYA ALDIK!

Öte yandan Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Sharapova'nın dopingli çıkmasından sonra açıklama yaparak Rus raketin lisansının geçici olarak askıya alındığını bildirdi.

 Şoke eden iddia: Sharapova tenisi bıraktı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler