'Almanyalı Osmanlılar' çetesine yasak

AKP'ye yakınlığıyla tanınan “Osmanen Germania BC” yani "Almanyalı Osmanlılar" çetesinin faaliyetlerine yasak getirildi.

Yayınlanma: 10.07.2018 - 09:32
'Almanyalı Osmanlılar' çetesine yasak
Abone Ol google-news

<haber-dikey:886473>

Almanya İçişleri Horst Seehofer “Osmanen Germania BC” grubunun tüm faaliyetlerine grubun alt kolları dahil, yasak getirdi.

Derneğin Rheinland-Pfalz, Baden-Württemberg, Bavyera ve Hessen eyaletlerindeki 16 şubesi kriminal faaliyetlerde bulunmak ve toplumun huzuru ile güvenliğini tehlikeye atmak nedeniyle kapatılıyor. 2014 senedinden beri bir boks kulübü altında faaliyet gösteren grubun 22 şubesi ve 300'den fazla üyesi olduğu ifade ediliyor.

Seehofer'ın "Bu dernek kamu yararına bir tehlike oluşturuyor" sözüne de yer veren Huffington Post, grubu "Erdoğan hükümetinin Almanya'daki silahlı kolu" olarak niteliyor. 

Çete hakkında, AKP'li milletvekili Metin Külünk'ten para ve silah aldığı iddiasıyla geçtiğimiz yıl soruşturma açılmıştı.

AK Partili Metin Külünk'ün para verdiği iddia edilen Almanyalı Osmanlılar çetesinin olası yurt dışı bağlantısına dair soruşturma açılmıştı. Külünk ise "Almanya'da bir hayal tiyatrosunu medya üzerinden servis etmeleri sürpriz değil. Çünkü FETÖ ve PKK ile iç içe olan bir devletin, bunun ötesinde Türkiye'ye yönelik adım atmasını beklemiyoruz. Bu Almanya'ya yakışmıyor" yanıtını vermişti.

Soruşturma kapsamında, geçtiğimiz mart ayında, çete üyelerinin evleri aranmıştı. 'Almanyalı Osmanlılar' çetesine uyuşturucu, silah ticareti, kara para aklama, şantaj, belgede sahtecilik gibi suçlamalar da yöneltiliyor.

Yasağın organize suçla mücadele kapsamında getirildiği belirtilen açıklamada “Tabii ki bu yasak, üyeleri ciddi suçlar işleyen Almanyalı Osmanlılar gibi motorcu grupları da kapsıyor. Hukukun üstünlüğünü göz ardı edenler bizden hoşgörü beklememeli” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon