ABD'de sinagoga silahlı saldırı: Ölü sayısı 11'e yükseldi

ABD’nin Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh kentinde bir sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Pittsburgh Polis Şefi Scott Schubert, saldırıda 11 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Saldırganın 48 yaşındaki Robert Bowers olduğu açıklandı.

Yayınlanma: 27.10.2018 - 18:19
Abone Ol google-news

<video:1123887>

ABD'nin Pensilvanya eyaletinin Pittsburgh şehrinde bulunan Squirrel Hill semtindeki Hayat Ağacı Sinagogu'nda silahlı saldırı gerçekleşti.

Pittsburgh polisi ise resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada birden fazla ölü olduğunu, 6 kişinin yaralandığını ve yaralılardan 4’ünün polis memuru olduğunu aktarmıştı.

ABD’nin Pensilvanya eyaleti Pittsburgh Polis Şefi Scott Schubert, saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 11’e yükseldiğini duyurdu.

'SİLAHLAR VATANDAŞLARIMIZI ZARARA SOKUYOR'

Sinagogdaki saldırının haftalık ibadet sırasında meydana geldiği ve binanın hafta sonu olması nedeniyle dolu olduğu belirtildi. Pensilvanya Valisi Tom Wolf, saldırıyı ‘mutlak bir trajedi’ olarak nitelendirdi. Wolf, “Hepimiz daha fazla kaybı olmadığı için dua etmeliyiz. Çok uzun süredir tartışıyoruz, tehlikeli silahlar vatandaşlarımızı zarara sokuyor” ifadelerini kullandı.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump ise gazetecilere yaptığı açıklamada yaşananları nefret suçu olarak nitelendirdi. Sinagogun içerisinde bir silahlı güvenlik görevlisinin olması gerektiğini belirten Trump, “Eğer içeride bir koruma olsaydı, sonuç bundan çok daha iyi olurdu, ama yoktu” ifadelerini kullandı.

Trump, Twitter hesabından da''Pennsylvania'da Pittsburgh'da meydana gelen olayı izliyorum. Polisler olay yerinde. Squirrel Hill bölgesindekiler dikkatli olmalı. Çok sayıda ölü ve yaralı var gibi. Saldırgana dikkat edilmeli. Tanrı hepinizi korusun!'' paylaşımında bulundu.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Sinagog'a AR15 tipi otomatik tüfek ve tabancalarla saldıran kişinin 48 yaşındaki Robert Bowers olduğu açıklandı.

Polise teslim olduğu belirtilen silahlı saldırganın, tutuklandığı öğrenildi.

NETANYAHU'DAN KINAMA

Saldırıyı kınayan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda yaşananlardan derin bir yas içinde olduğunu belirterek, “Biz, Pittsburgh Yahudi topluluğu ile birlikteyiz. Bu korkunç anti-Semitik acımasızlık karşısında Amerikan halkıyla birlikteyiz. Ve hepimiz yaralıların hızla iyileşmesi için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN KINAMA

Türkiye de ABD'de bir sinagoga düzenlenen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve başta ABD Musevi toplumu olmak üzere ABD halkına başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler