AB, Suriyeli göçmenler için Türkiye'ye gönderilen para için endişeli

Avrupa Birliği Sayıştayı, Suriyeli mültecilere yardım amacıyla Türkiye’ye AB tarafından gönderilen 1 milyar 100 milyon Avro konusunda tereddütleri bulunduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 13.11.2018 - 19:48
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği Sayıştayı, Türkiye’deki Suriyeli göçmenler için gönderilen paralar hakkında açıklamada bulundu. AB Sayıştayı yayımladığı raporunda Türkiye’ye AB tarafından gönderilen 1 milyar 100 milyon Avro konusundaki endişelerini aktardı.

Raporda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye’deki veri koruma yasası gereğince yardım alan Suriyelilerin isim ve adreslerinin verilmediği açıklandı.

'PARANIN TAMAMININ GÖÇMENLERE ULAŞMAMASI' RİSKİ

Raporu hazırlayan uzmanlardan Bettina Jocobsen, yaptığı açıklamada, Türkiye’den bu konuda yeterli bilgi alınamaması sebebiyle Avrupa Komisyon ve Sayıştayının AB tarafından yapılan yardımları takip edemediğini, verilen paranın tamamının göçmenlere ulaşmaması gibi bir risk bulunduğunu ileri sürdü. Jacobsen, Türkiye’de yapılan yardımın iyi harcandığı konusunda bir şüphelerinin bulunmadığını ancak bu yardımdan daha fazla verim alabileceklerini düşündüklerini belirtti.

<haber-yatay:857389,1012344,963680,940601>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler