Almanya'dan 'Barış Akademisyenleri' için çağrı

Alman bilim insanları, Aralık ayında "terör propagandası" suçlamasıyla hüküm giyen Barış Akademisyenleri için Alman Dışişleri Bakanı'ndan destek istedi.

Yayınlanma: 07.01.2019 - 20:22
Abone Ol google-news

Almanya Demokratik Bilim İnsanları Birliği (BdWi), "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bir bildiri imzalayan ve "terör örgütü propagandası" suçlamasıyla yargılanan akademisyenler için Almanya Dışişleri Bakanı'ndan destek istedi.

BdWi'nin Bakan Heiko Maas'a yazdığı açık mektupta, sadece geçen yıl Aralık ayında sekiz tanınmış akademisyenin 15 ila 30 aylık hapis cezalarına çarptırıldığı hatırlatıldı.

Demokratik bir devlet yapısında hükümetlerin eylemlerine yönelik eleştirinin bir temel hak olduğuna dikkat çekilen mektupta, "eleştirenlerin cezai takibata uğraması ve mesleki konumlarının kaybıyla tehdit edilmelerinin demokrasi anlayışıyla bağdaşmayacağı, bunun AB üyesi olma hedefi güden Türkiye için de geçerli olduğu" kaydedildi.

DW Türkçe'nin haberine göre, mektupta Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a hitaben, "Alman hükümetinin temel hakların ihlali konusunu Türk hükümetine karşı gündeme getirmesi ve tüm eleştirel bilim insanlarına yönelik cezai önlemlerin derhal durdurulması için çaba göstermesi çağrısı yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler