Suriye'de işler karıştı! Rusya'dan ABD açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı’nca (Pentagon), Suriye'deki ekipmanın bazılarının çekilmesine başlandığı belirtildi. IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Ryan da çekilmenin başladığını haberlerini doğruladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin Suriye'den çekilmek istemediği yönünde bir izlenim bıraktığı belirtildi.

Yayınlanma: 11.01.2019 - 12:45
Suriye'de işler karıştı! Rusya'dan ABD açıklaması
Abone Ol google-news

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü, Suriye'den çekilme sürecinin başladığını açıkladı. Sözcü Albay Sean Ryan, çekilme süreci kapsamında birliklerin hareketleri veya çekilmenin zamanlaması konusunda bir açıklama yapılmayacağını da ifade etti. AA muhabirine açıklama yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, "Bazı ekipmanları Suriye'den çekmeye başladığımızı teyit ediyorum" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Aralık ayında yaptığı açıklamalarda 'IŞİD'i yenilgiye uğrattık' demiş ve Suriye'den çekilmenin başlayacağını söylemişti.

RUSYA'DAN  ABD AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında Suriye ile ilgili açıklamalarda bulundu. ABD’nin Suriye’den çekilme kararını doğru bulduklarını kaydeden Zaharova, ABD askerlerinin boşaltacağı bölgelerin kontrolünün Suriye hükümetine verilmesi gerektiğini söyledi. Ancak Zaharova, “ABD çekilme kararına rağmen Suriye’de kalmak istiyor gibi görünüyor” ifadelerini kullandı. Zaharova, Rusya ve Türkiye arasında 17 Eylül 2018’de yapılan İdlib’de silahsızlandırılmış bölge kurulmasına yönelik anlaşmaya bağlılıklarını koruduklarını da belirtti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler