Maduro Trump’a çıkıştı

Washington destekli muhalif lider Juan Guaido’nun Caracas yönetimine bayrak açması üzerine siyasi kaosun derinleştiği Venezüella’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump’a “elini kana bulama” uyarısında bulundu.

Yayınlanma: 03.02.2019 - 22:04
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1229615>

İspanyol La Sexta televizyonuna konuşan Maduro, sunucunun “Trump’ın karşısında dursanız ona ne derdiniz” sorusuna, “Dur, dur Donald Trump. Elini kana bulayacak hatalar yapıyorsun demek isterdim” yanıtını verdi. Maduro, “Onların istediği, darbelerin, kendi boyundurukları altında çalışan ve doğal zenginliklerimizi kullanan hükümetlerin olduğu 20. yüzyıla dönmek. Bu imkânsız. Latin Amerika ve Karayipler ABD’nin arka bahçesi olamaz” ifadelerini kullandı.

Maduro ayrıca, Caracas yönetimine yeni başkanlık seçimi ilan edilmesi için süre veren Avrupa ülkelerinin ültimatomunu kabul etmeyeceklerini söyledi. “Bu benim AB’ye, ‘Katalonya Cumhuriyetini tanımak için size 7 gün veriyorum yoksa önlemler alacağım’ dememe benzer. Uluslararası politika ültimatomlara dayanamaz” diye konuştu. 

Yardım kartı
Önceki gün başkent Caracas’ta düzenlenen Maduro karşıtı gösterilerde konuşan Guaido, Venezüella’nın komşuları Kolombiya ve Brezilya’dan ülkeye insani yardım getirileceğini açıkladı. Guaido ayrıca, destekçilerine 12 Şubat’ta yeniden sokağa çıkılması çağrısı yaptı.

‘Caracas diyaloğa hazırdı’

Maduro yönetimine desteğini açıklayan Ankara’dan bir kez daha Guaido’yu tanıyan ülkelere suçlama yükseldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Venezüella yönetimi, komşu ülkelerle tüm Latin Amerika’daki ülkelerle Kolombiya ve Şili dahil hepsiyle ABD ile diyaloğa ön şartsız hazır olduğunu söyledi. Ama şu anda Venezüella’ya karşı bu adımları atan ülkelerin hiçbiri diyalog kurulmasını istemedi” diye konuştu.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler