Habur’dan Kobani’ye

IŞİD’e karşı savaşa destek için yola çıkan peşmerge, Kuzey Irak’ta toplanmaya başladı ‘PYD terör örgütü’.

Yayınlanma: 24.10.2014 - 03:20
Abone Ol google-news

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin IŞİD saldırısı altındaki Kobani’ye peşmerge gönderme kararı almasıve Türkiye’nin peşmergenin geçişine onay vermesinin ardından Habur Sınır Kapısı’ndan bir grup peşmerge gece saat 22.00 civarında Türkiye’ye geldi.

IŞİD’in Kobani’ye 15 Eylül’de ağır silahlarla başlattığı saldırılar 40. gününe girerken,ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon uçakları araclığıyla geçitiğimiz günlerde Kobani’ye silah, mühimmat, ilaç ve insanı yardım ileten Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Kobani’ye peşmerge gücü göndermeye karar vermişti. Ancak Bölgesel Kürt Yönetimi , süren çatışmalarve Türkiye’nin geçiş izni vermemesi nedeniyle yaklaşık 300 kilometre uzaklıktakiKobani’ye peşmerge gönderememişti. ABD BaşkanıBarack Obama’nın geçtiğimiz pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardındanTürkiye’nin peşmergenin geçişine izin vermesininardından geçtiğimiz çarşamba günü Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ParlementosuKobani’ye peşmerge gönderilmesinionaylamıştı

 Halil İbrahim’den Habur’a

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin yeğeni Sirvan Barzani’nin komutasında KDP’ye bağlı Zerevani (özel kuvvetler) birliklerinden 200 peşmergenin ağır silahlarla Kobani’ye gönderilmesine karar verilmesinin ardından dün gece Dohuk ve Erbil’den bir grup peşmerge, Kuzey Irak’ın Halil İbrahim Sınır Kapısı yakınlarında toplandı. Ferdi silahların yanında roketatar, havan ve uçaksavar gibi ağır silahlar bulunanpeşmergelerin, gece geç saatlerde büyük bir gizlilik içindeHabur’dan Türkiye’ye girdikleri belirtildi. Peşmergeler, gerekli inceleme için Türk askerlerinin nezaretinde askeri bir birliğe götürüldü. Peşmergelerin, Suruç’tan Kobani’ye geçirilecekleri bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler