Erdoğan'da bir yalanlama da Salih Müslim'den

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Estonya'da yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'nun, PYD'nin onayıyla Kobani'ye bin 300 kişi gönereceğini söylemişti. Erdoğan'ın bu açıklaması, yalanlandı.

Yayınlanma: 24.10.2014 - 15:24
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Estonya'da yaptığı açıklamada Peşmerge güçlerinin Kobani’ye geçişiyle ilgili olarak, "Peşmergelerden PYD bir grubun gelmesini ki 200 kişi kadar kabul etti. Az önce aldığım bilgiye göre bu sayı şimdi 150’ye indirilmiş. Hür Suriye Ordusu’ndan ise bin 300 kişiyi şu anda PYD kabul ettiğini ifade etmiş ve konuyla ilgili ilgili olarak da şu anda ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergahının nasıl olması gerekir bunu müzakere ediyorlar" demişti.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ise Fırat Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ÖSO'dan PYD'ye destek geleceği iddilarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Salih Müslim, "Bu doğru değil. Özgür Suriye Ordusu’nun böyle bir açıklaması yok. Zaten ÖSO’ya bağlı bazı gruplar bizimle savaşıyorlar. Öyle bir şey olursa gelip bize başvururlar" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler