İran'dan ABD'ye müzakere yanıtı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun 'İranlı yetkililerle ön şartsız görüşmeye hazırız' açıklamasına yanıt verdi. Musevi, "Gizli hedeflerin yeni açıklamalar ve kelime oyunları üzerinden dile getirilmesi İran için bir ölçüt değildir. ABD'nin eylemlerinin ve yaklaşımının genel olarak değişmesi İran için ölçüttür" dedi.

Yayınlanma: 02.06.2019 - 20:33
Abone Ol google-news

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran ile ön şartsız görüşmeye hazır oldukları yönündeki çağrısına cevap verdi.

<haber-dikey:1422878>

Pompeo'nun İran'a yönelik baskıların devam edeceği yönündeki vurgusunun "yanlış olan eski yaklaşımın" bir göstergesi olduğunu ve bunun düzelmesi gerektiğini ifade eden Musevi, "Gizli hedeflerin yeni açıklamalar ve kelime oyunları üzerinden dile getirilmesi İran için bir ölçüt değildir. ABD'nin eylemlerinin ve yaklaşımının genel olarak değişmesi İran için ölçüttür." değerlendirmesinde bulundu.

POMPEO: İRAN'LA GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Avrupa turu kapsamında İsviçre'ye ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis ile düzenlenen basın toplantısında, İranlı yetkililerle ön şartsız görüşmeye hazır olduklarını söylemişti.

Pompeo ayrıca, İran'a yönelik baskılarının devam edeceğini kaydetmişti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler