Erdoğan’ın Batı’ya karşı kazandığı zafer

Rus Kommersant gazetesinde yer alan bir makalede, Batı’nın baskılarına rağmen S-400 füze savunma sistemlerinin sevkıyatının başlaması ile ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Batı’nın etkisine karşı zafer kazandığı değerlendirmesinde bulunuldu.

Yayınlanma: 13.07.2019 - 23:09
Abone Ol google-news

Kommersant siyaset yorumcusu Dmitriy Drize, “ABD ve bizzat Trump yaptırım tehdidiyle sevkıyatı engellemeye çalıştı, ancak her şeye rağmen sistemler Türkiye topraklarına getirildi” ifadelerini kullandı. “S-400, Erdoğan için özellikle de bir siyasi zafer” diyen yazar şöyle devam etti: “Washington sürekli baskı yapıp Suriye’de Kürtleri destekliyor, Ankara’nın 2016’daki darbenin planlayıcısı olarak gördüğü Fethullah Gülen’i vermeyi reddediyor. Avrupa, özellikle Almanya sürekli kendi kurallarını dayatıyor.”
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev de S-400 sevkıyatı ile ilgili gelen tepkiler için Rusya ile Türkiye arasında askeri alandaki işbirliğinin kendi kendine yeter durumda olduğunu, ABD’nin de bu gerçekle barışması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler