Rusya'dan Türkiye'ye 'tehlikeli gerilim' çıkışı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, İdlib ve çevresinde 'tehlikeli bir gerilim' gözlediklerini belirtip "Bu gerilimin neyin sebep olduğu açık. Bunun sebebi, teröristlerin gerilimi azaltma bölgesi (İdlib) ve ötesindeki agresif saldırılarıdır" dedi.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 13:59
Abone Ol google-news

İdlib'deki sürece ilişkin Türkiye ile temas olduklarını belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova "İdlib'le ilgili varılmış tüm mutabakatlara tamamıyla bağlı kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz de bu doğrultuda Türk tarafı ile Soçi Mutabakatı çerçevesinde işbirliğimizi sürdürüyoruz" dedi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharov "İdlib'le ilgili varılmış tüm mutabakatlara tamamıyla bağlı kalınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu mutabakatların hem teröristlerle mücadeleyi sürdürme hem de sivil nüfusun güvenliğini sağlama amacı ile düşünülmüş maddlerine bağlı kalınması önemli" açıklaması yaptı.

Zaharova "Biz de bu doğrultuda Türk tarafı ile Soçi Mutabakatı çerçevesinde işbirliğimizi sürdürüyoruz" diye devam etti.

Zaharova ayrıca İdlib ve çevresinde 'tehlikeli bir gerilim' gözlediklerini belirtip "Bu gerilimin neyin sebep olduğu açık: bunun sebebi, teröristlerin gerilimi azaltma bölgesi (İdlib) ve ötesindeki agresif saldırılarıdır" vurgusunu yaptı.

<haber-yatay:1543585,1540347,1539812,1534964>

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler