Putin ile telefonda görüşmüştü; Erdoğan Moskova'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 27 Ağustos Salı günü Rusya Federasyonu'na günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi. Erdoğan bugün, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüşmüştü. Görüşmeye ilişkin Kremlin'den yapılan açıklamada, “İdlib çatışmasızlık alanındaki durumun istikrara kavuşturulması bağlamında, Rus-Türk işbirliğinin sorunları görüşüldü'' ifadeleri kullanılmıştı.

Yayınlanma: 23.08.2019 - 14:05
Putin ile telefonda görüşmüştü; Erdoğan Moskova'ya gidiyor
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya gideceği duyuruldu. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan'ın 27 Ağustos 2019'da Rusya Federasyonu’na günübirlik bir ziyaret gerçekleştirmesinin öngörüldüğü belirtildi.

ERDOĞAN İLE PUTİN TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Görüşmede; Suriye ve Libya’daki gelişmeler ile ikili ilişkiler masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşına; Suriye rejiminin İdlib’deki ateşkes ihlalleri ve saldırılarının büyük bir insani krize yol açtığını, bu saldırıların Suriye’deki çözüm çabalarına zarar verdiğini ve Türkiye’nin milli güvenliği bakımından çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü ifade etmişti.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin’den görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin Türkiye’nin inisiyatifiyle gerçekleştiği belirtilirken, görüşmenin içeriği ile ilgili şu açıklama yapılmıştı:

“İdlib çatışmasızlık alanındaki durumun istikrara kavuşturulması bağlamında, Rus-Türk işbirliğinin sorunları görüşüldü. Bu bölgeden kaynaklanan terör tehdidinin ortadan kaldırılması ve 17 Eylül 2018 tarihli Soçi memorandumunun uygulanmasının sağlanması için ortak çabaların yoğunlaştırılması kararlaştırıldı. Eylül ayında, Astana sürecine ait garantör ülkelerin önümüzdeki beşinci zirvesini göz önüne alarak, Rusya, Türkiye ve İran’ın, Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte Anayasa Komitesi’ni kurmaya ve başlatmaya yönelik çalışmaları da dahil olmak üzere Suriye barış sürecinin diğer yönleri de göz önüne alındı. Ortadoğu gündeminin konularına ve ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesi konularına da değinildi.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler