Bir milyon Charlie Hebdo

Charlie Hebdo’nun hayatta kalan editörlerinden Patrick Pelloux, “Ahmaklık kazanmayacak” diyerek gelecek hafta dergiyi çıkaracaklarını söyledi. 60 bin tirajlı derginin yeni sayısı 1 milyon basılacak.

Yayınlanma: 09.01.2015 - 05:15
Abone Ol google-news

Charlie Hebdo katliamından ofiste olmadığı içni kurtulan yazar Patrick Pelloux, yaşadıkları dehşeti anlattı. Bir doktor da olan Pelloux, çok yakın mesafede bulunduğu yerde baskını öğrendiğinde önce “şaka zannemiş”. Baskından 3 dakika sonra bir itfaiyeciyle ofise girdiklerinde durumu, “Kurbanları kurtarmaya çalışırken, onlar hâlâ sokakta insan öldürüyordu” diye anlattı. Pelloux manzarayı şöyle tasvir etti: “Bence Charb ayağa kalkıp onları aşağılamalı yahut hareket çekmeli yahut silahlarını almalıydı. Sandalyesinde kanlar içinde dururken, sanki bunu yapmaya çalışır gibiydi. Onu iyi tanırım, kardeşim gibiydi ve biliyorum, aynen böyle yapmıştır.”

Pelloux, Charlie Hebdo’nun yola devam edeceğini belirtirken “Fakat her koşulda yapmamız gerekeni yapacağız çünkü ahmaklık kazanamayacak” dedi.

 

Batı medyası: Özgürlüğe saldırı

LeMonde “Fran sa’nın 11 Eylülü” manşetini attı. Le Figaro mavi logosunu karartıp “Özgürlük saldırıya uğradı” başlığını kullandı. Liberation “Hepimiz Charlie’yiz”i tercih etti. L’Humanite siyah sayfa üzerine “Katledilen özgürlük oldu” başlığıyla çıktı. İngiliz gazeteleri Daily Mail ve Telegraph “Özgürlüğe Savaş” başlığını attı. Times, “Özgürlüğe saldırı”, Guardian “Demokrasiye Saldırı” başlığını seçti. Almanya gazetesi Bild, “Korkak Caniler!” başlığıyla çıktı. Yayın yönetmeni Kai Deikmann, “Yapabileceğimiz tek şey korkusuzca yaşamak” diye yazdı. Amerika’da ise Slate ve Daily Beast İslam’la ilgili karikatürler  kullanırken, NY Times, WSJ bundan kaçınarak haberlerinde ifade örgürlüğünü vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler