Obama: Müslümanların tek tipleştirilmesini reddediyoruz

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan başkanlarının geleneksel olarak her yıl Kongre'de yaptıkları 'Birliğin Durumu' konuşmasında, Müslümanların saldırgan bir biçimde tek tipleştirilmesini reddetmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Yayınlanma: 21.01.2015 - 10:22
Abone Ol google-news
ABD Başkanı Barack Obama, her yıl geleneksel olarak Kongre'de yapılan 'Birliğin Durumu' konuşmasında ABD'nin ekonomik duraklamalar ve savaşların ardından yeni bir sayfa açmayı başardığını söyledi. ABD'nin ekonomik durumu ve istihdam konularına değinen ve ülkede yaşanan olumlu gelişmeleri sıralayan Obama'nın, konukların alkışlarıyla sık sık kesilen 45 dakika olarak planlanan konuşması,1 saat 10 dakikayı buldu. Konuşmasının büyük bölümünü ekonomiye ayıran Obama, ekonomi politikalarının başarılı olduğunu söyledi. Obama, ABD'nin 1999'dan bu yana işsizliği en yüksek oranda azalttığı bir dönemden geçtiğine değindi ve tarihin hiçbir döneminde bu kadar çok sayıda Amerikalının sağlık sigortasına sahip olmadığını kaydetti.
 
Obama, yönetiminin sağlık sigortası, mali denetim ve göç gibi konulardaki başarılarını tehdit edecek her tür yasa tasarısını ise veto edeceğini belirtti.
 
Barack Obama konuşmasında, insanın saygınlığına önem verdiklerini, bu nedenle Yahudi karşıtlığına karşı çıktıklarını belirterek, "Bu yüzden, çoğunluğu bizle barış için sorumluluğu paylaşan Müslümanların saldırgan bir biçimde tek tipleştirilmesini reddetmeyi sürdürüyoruz" dedi. .
Koalisyon güçlerinin de yardımlarıyla, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Irak ve Suriye'de ilerleyişini durdurduklarını belirten Obama, şiddet içeren aşırı uçların iflas etmiş bir ideoloji olduğunu ve bu ideolojiye göğüs geren herkese yardım edeceklerini belirtti. Obama, "Bu çabamız zaman alacak. Hedefe odaklanmamız gerekecek. Ancak başarılı olacağız" diye konuştu.
Orta Doğu'da yeni bir kara savaşına sürüklenmek yerine, Arap ülkelerini de içeren geniş bir koalisyona liderlik ettiklerini anlatan Obama, "Hedefimiz, bu terör örgütünü geriletmek ve ortadan kaldırmaktır" dedi.
 
Kongre'den, hep birlikte hareket ettiklerini dünyaya göstermek için, IŞİD'e karşı güç kullanımına yetki veren bir karar tasarısını kabul etme ve İran'a yeni yaptırımlar uygulamama çağrısında bulundu. Obama, İran'a karşı ABD Kongresi'nden gelecek herhangi bir yaptırımın, içinde bulunulan diplomatik çözüm sürecini baltalayacağını ve Kongre'nin kararını veto edeceğini belirtti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler