Süleyman Şah operasyonu

Süleyman Şah Türbesi’ndeki bordo bereliler için ‘tarihi bir operasyon’ yapıldı.

Yayınlanma: 22.02.2015 - 01:26
Abone Ol google-news

Türkiye’nin sınırları dışındaki tek vatan toprağı olan Süleyman Şah’ı koruyan bordo bereliler için dün sınırda beklenmedik hareketlilik yaşanırken tarihi bir operasyon yapıldığı belirtildi.

Süleyman Şah Türbesi’ndeki bordo berelilerin IŞİD’in eline esir düştüğü yolundaki haberlerin ardından dün gece geç saatlerde TSK’ye ait 40 araçlık askeri konvoyun Suruç’taki Mürşitpınar sınır kapısından Kobani’ye geçtiği iddia edildi. Alınan bilgiye göre cemselerden, jeeplerden ve ağır silahların bulunduğu araçlardan oluşan konvoyda sinyal kesici jammerlerin de olduğu bu nedenle konvoyun geçmesinden sonra Kobani ile Türkiye arasındaki cep telefonu bağlantısının kesildiği öne sürüldü. Kobani’ye geçen TSK’ye mensup askerlerin Rojava’nın askeri gücü olan YPG ile IŞİD’e karşı ortak operasyon yapabileceği de gelen haberler arasında.

Süleyman Şah operasyonundan fotoğraflar 
Erdoğan'dan Süleyman Şah'ın naaşı hakkında açıklama
Süleyman Şah'ın naaşı ve askerler operasyonla Türkiye'ye getirildi
Süleyman Şah operasyonu
Erdoğan'dan Süleyman Şah tebriği

Alınan bilgiye göre Türkiye’den geçen askeri konvoyun Kobani’deki yetkililerle yapılan görüşmeler sonrası harekete geçtiği, bir süredir Ankara’da bulunan Kobani Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim ile de konunun görüşüldüğü öne sürüldü.

Geceyarısı da devam eden operasyonla ilgili masadaki opsiyonlar ise şöyle:

- Personele görevlerini sürdürmeleri için başta gıda olmak üzere ikmalin yapılması.

- Personelin değişiminin sağlanması.

- Personelin tamamen türbeden tahliye edilmesi ve alanın terk edilmesi.

- Türbenin tahliye edilmesi.

- Türbenin başka bir alana taşınması.

YPG’nin basın sözcüsü Polat Can dün saat 20.57’de tekrarlanan birgün önceki tweetinde “Türkiye, YPG’den Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerini kurtarmasını ve Türkiye’ye getirmesini rica etti” demişti.

Sınırdaki hareketlilik dün bölgedeki muhabirlerin kameralarına da yansıdı. Ancak servise verilen haberler akşam saatlerinde kaynağından geri çekildi. Yetkililerin bu aşamada bilgi vermekten kaçınması ve haberin geri çekilmesi, Süleyman Şah ile ilgili karartma iddialarını güçlendirdi.

7 ayı aşkın süredir, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nda, 40 kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı kamuoyunda “bordo bereliler” olarak bilinen personel ile karakolda görev yapan yaklaşık 10 personel IŞİD’in kontrolündeki bölgede görev yapıyordu.

Son günlerde başta Meclis’e subayların değiştirilemediği, IŞİD’e esir olduğu ve yemeklerinin dahi IŞİD tarafından verildiği haberleri yansımış ancak bu iddialar hükümet tarafından yalanlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler