75 yıldır beraberdiler birlikte öldüler

ABD'nin California eyaletinde yaşayan 75 yıllık evli çiftin son arzusu gerçek oldu. Çift son nefesini 24 saat ara ile aynı yatakta verdi.

Yayınlanma: 03.07.2015 - 16:42
Abone Ol google-news

Aileleri Polonya’dan ABD’ye göç eden Jeanette ve Alexander Toczko çifti henüz sekiz yaşında “çıkmaya” başladı. O yaştan sonra bir daha hiç ayrılmayan çift 1940’ta evlenip beş çocuk sahibi oldu.

 

Savaş gazisi olan 95 yaşındaki Alexander Toczko birkaç hafta önce düşüp kalçasını kırdığında yatağa bağlı hale geldi. Sağlığı kritik bir sürece giren yaşlı adamın özel bir yatakta yatması gerekince çift, 75 yıllık evliliklerinde ilk kez yataklarını ayırmak zorunda kaldı.

Aynı dönemde Jeanette’in de hastalığı ilerledi ve o da yatağa bağımlı hale geldi.

 

Sağlığını iyiden iyiye kaybeden Toczko çifti çocuklarına son isteklerinin aynı yatakta yatıp, birbirlerinin kollarında ölmek olduğunu söylediler.

Durumu ağırlaşan çiftin son anlarını kızları Aimee, İngiliz Daily Mail gazetesine anlattı. Babaları 17 Haziran’da evindeki yatağında son nefesini verince Aimee, yanında yatan annesine “onu kaybettik” demiş. 

Aimee sonrasında yaşanan duygusal anları şöyle anlattı: "Babama sarıldı ve ‘Bak istediğin oldu. Benim kollarımda öldün ve seni çok seviyorum. Seni çok seviyorum, beni bekle, yakında yanında olacağım’ dedi."

Aradan 24 saat bile geçmeden 96 yaşındaki Jeanette Toczko da aynı yatakta yaşamını yitirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler