​iPhone fabrikası kapatıldı

Apple'ın iPhone üretimini yapan fabrikalarının aksine çakma iPhone üreten Çin'deki dev bir fabrika polis baskını sonucu kapatıldı, binlerce kişi de işsiz kaldı.

Yayınlanma: 28.07.2015 - 16:21
Abone Ol google-news

Olay Çin'in Pekin şehrinde meydana geldi. iPhone'lara tasarım bazında birebir benzeyen; ancak içinde iOS işletim sistemi dahi bulunmayan 'çakma' cihazlar dev bir fabrikanın kapanmasına yol açtı.

Bir süredir Çin'de sahte iPhone'lar üzerine Çin polisiyle çalışmalarını sürdüren dünya devi Apple, 41 bin çakma iPhone'un bulunduğu fabrikadan haberi olur olmaz polise bilgi verdi. Çok geçmeden de Çin polisi fabrikaya baskın düzenledi.

Pekin Polisi'nden gelen açıklamalar doğrultusunda bu sahte iPhone üreten fabrikanın binlerce çalışanın da, işsiz kalmış oldu. Üstelik kapatılma sürecinde binlerce sahte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modeline de el konuldu.

El konulan bu sahte iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin dikkat çeken noktası ise Apple’ın Touch ID isimli parmak izi okuyucu sisteminin dahi kopyalanmış olması oldu. Her ne kadar bu sahte parmak izi okuyucu sensör, gerçek parmak izini okuyamıyor olsa da üzerine dokunulduğunda kilit açma işlemini gerçekleştirebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler