Çöpçatan sitesi mağduru kadınlar anlatıyor

Ashley Madison sitesinin bilgileri bilgisayar korsanları tarafından açıklandıktan sonra bir çok ilişki yara aldı. Nişanlısıyla evlilikten vazgeçen bir kadın, hastalık kapıp kapmadığına dair test yaptırdığını söylüyor. Site üyesi başka bir kadınsa kocasının olan biteni öğrenmemesini umuyor.

Yayınlanma: 28.08.2015 - 15:08
Abone Ol google-news

'Hayat kısa, bir ilişki yaşayın' sloganıyla evlilere çöpçatanlık hizmeti veren internet sitesi Ashley Madison'a üye 33 milyon kişinin sitedeki hesapları bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi ve internette yayımlandı. BBC birisi sitenin üyesi olan, diğeri ise nişanlısının üye olduğunu fark eden iki kadınla konuştu. Her iki kadın da kimliklerini açıklamak istemedi.

Nişanlısı siteye üye olan kadın sadece "Maria" olarak anılmak istediğini söylüyor ve ekliyor: "Yayınlanan kullanıcı bilgileri arasında arama yaparak nişanlısının elektronik posta adresini bulduğunu söyleyen kadın "Başta tanıdığım kimseyle ilgili bir şey bulmayı beklemiyordum." Maria, kendi elektronik posta adresi hacklendiği için listeyi kontrol etmek istemiş. Nişanlısıyla ilgili arama yaptığında da sadece elektronik posta adresini görmekle kalmamış, posta kodu, doğum yeri, doğum tarihi gibi tümü bilgilere ulaşmış.

ÖNCE İNKAR ETMİŞ

Maria vakit kaybetmeden nişanlısına ne olup bittiğini sormuş.  Maria, "Başta sadece reddetti ama sonra kabul etti ve neler yaptığını anlattı. Farklı ilişkiler yaşadığını kabul etti" diyor. Nişanlısı neden bunu yaptığını tamamen açıklayamamış ama onun Ashley Madison'da tanıştığı kadınlardan daha değerli olduğunu söylemiş. Ama bu diyalog çok da uzun sürmemiş. Maria bir hafta kendisine yetecek kıyafet toplayıp bir arkadaşına taşındı. Planladıkları evlilik töreni ise iptal edildi.

Maria daha sonra cinsel yolla bulaşan hastalık kapıp kapmadığını kontrol etmek için doktordan randevu aldığını ve nişanlısından mümkün olduğunca uzak kalmaya çalıştığını söylüyor. Tüm bu deneyimin "yıkıcı" olduğunu da ekliyor ve devam ediyor: "Çıkıp bu ilişkiden tatmin olmuyorum, mutlu değilim, sana sadık kalmayı zor buluyorum demesi başka bir şey. Çifte hayatı olan bir insanla yılları harcamak hiç adil değil."

SİTE ÜYESİ BİR MAĞDUR

Ashley Madison'a kendisi üye olan "Amy" diye anılmak isteyen kadın eşiyle 10 yıldır evli ama kısa süre önce başka bir ilişki yaşamak istediğini anlatıyor. Bir yıl kadar önce Ashley Madison'ın reklamını radyoda duyduktan sonra üye olmuş ve ilişki için bir erkek aramaya başlamış. Ama hiç kimseye mesaj atmadığını ve kısa süre sonra hesabı kapattığını belirtiyor. Ancak altı ay önce bir başka hesap açıp, başka kadınlarla iletişim kurarak cinselliği hakkındaki sorulara yanıt aramış. Bu kez konuşacak birilerini de bulmuş ve birbirlerine birkaç hafta boyunca elektronik posta atmışlar. Amy, "Bana yakın oturuyordu ve iyi anlaşıyor gibiydik.

Yaşadıkları benim yaşadıklarıma çok benziyordu. Bir süredir biriyle evliydi ve onun da cinselliği konusunda merak ettiği şeyler vardı" diyor. Amy görüştüğü kadının kendisine çekici olduğunu söylediğini bundan mutluluk duyduğunu anlatıyor.  Tam şahsen de görüşecekken Amy vazgeçtiğini, evliliğini bozmak istemediğini fark ettiğinde korktuğunu söylüyor. Amy, "Siteyi kullanmak bana bakmam gereken başka şeyler olduğunu fark ettirdi. Çok sevdiğiniz biri varken onu üzeceğinizi düşünmek korkutucu" diyor. Amy olanları kimseye anlatmamış. Bu nedenle eşinin öğrenmesinden kaygılı. Şimdilik işine odaklanarak unutmaya çalışıyor ama stresli olduğunu ve uyuyamadığını anlatıyor.

Ashley Madison kullanıcılarına 19 dolar karşılığında hesaplarını tamamen silmeyi öneriyor. Amy bunu da yapmış ama sızan kullanıcı bilgileri arasında arama yapınca yine de kendi adını bulmuş. Bigisayar korsanlarının saldırısından sonra sitedeki hesabını silen Amy, "Bir gün kocam işten eve gelip sorduğunda açıkça ve dürüstçe yanıt vereceğim. Olanlar beni davranışım ve yaptıklarım hakkında düşündürdü ve elimdekilerden mutlu olmayı öğretti" diyor. Ama Amy şimdilik eşinin olan biteni öğrenmemesini umuyor. (BBC Türkkçe)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler