IŞİD internetten rehine satıyor

IŞİD fidyelerini tahsil edemediği Norveçli ve Çinli iki rehineyi internetten satışa çıkardı. Oslolu Ole Johan Grimsgaard-Ofstad ve Pekinli Fan Jinghui olduğu belirlenen rehinelerin fotoğraflarının yanına, “Fidyesini ödemek isteyenler şu telgrafla iletişime geçebilir” notu yazıldı.

Yayınlanma: 10.09.2015 - 20:20
Abone Ol google-news

IŞİD fidyelerini tahsil edemediği Norveçli ve Çinli iki rehineyi satışa çıkardı. Cihatçıların internetten yayınladığı propaganda dergisi Dabık’ın 11. sayısında, Oslolu siyaset bilimci Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) ve Pekinli serbest danışman Fan Jinghui (50) olarak kimlikleri belirlenen rehineler için ilan verildi.

‘Süre sınırlı’

Esirlerin sarı tulumlu fotoğraflarının yanında şu mesaj yer aldı: “Haçlılar, paganlar ve insan hakları organizasyonlarının dikkatine. Bu esir, özgürlüğünü satın almayan hükümeti tarafından terk edilmiştir. Fidyesini ödemek isteyenler şu numarayla iletişime geçebilir.” Rakam belirtmeyen cihatçılar, teklifin “sınırlı süre için geçerli olduğu” vurgulayarak, fidye ödenmezse rehinelerin kafalarının kesilebileceği sinyali vermeyi ihmal etmedi.

Norveçli rehinenin ocaktan beri IŞİD’in elinde olduğunu doğrulayan Başbakan Erna Solberg, “kayda değer” bir fidye talebi aldıklarını ancak baskıya boyun eğmeyeceklerini söyledi. Rehinenin sağ salim ülkesine kurtarılması için bir kriz grubu kurduklarını belirten Soldberg, başka vatandaşlarının da kaçırılmaması için fidye ödemeyeceklerini belirtti.

IŞİD propagandasına Kobanili 3 yaşındaki Alan Kurdi’nin Bodrum kıyılarına vuran cansız bedeninin dünyayı sarsan fotoğraflarını da alet etti. Haberde “İslam topraklarını terketmenin tehlikesi” başlığı kullanıldı. İki sayfa da Palmira’daki antik Bel tapınağının yıkılmasını kutlamaya ayrıldı.

Obama-Erdoğanlı kapakla yayımlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama’nın konuşurken görüntülendiği fotoğraf, Dabık’ın son sayısına kapak oldu. “Hendek savaşından koalisyon savaşlarına” başlıklı dergide yer alan yazılarda Türkiye IŞİD’e karşı hava saldırıları düzenleyen “Haçlı ordusunun” müttefiki olarak nitelendi. “Türk ordusu, Türk tağutun ve Haçlı müttefiklerinin savunmasına hizmet etmektedir. Bu hükümet ve ordu açıkça dönektir” denildi. IŞİD “dinden çıkaran, haddini aşan, şeytan” gibi anlamlara gelebilen tağut tabirini Erdoğan için kullanıyor. Uzmanlar, Hendek Savaşı referansında da Müslümanlarla yaptığı anlaşmaları bozan Yahudi kabilesi Beni Nadir’in Türkiye’yi temsil ettiğini düşünüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler