Terim’in eleştirisi Fransız basınında

Fransa’nın ünlü gazetesi Le Figaro da ıslık skandalında teknik direktör Fatih Terim’in tepkisini haberleştirdi. Fransız gazete “Terim saygı duruşunu ıslıklayanlara tepki gösterdi” başlığıyla duyurduğu haberde bu davranışın deneyimli teknik adam tarafından eleştirildiğini aktardı.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 06:29
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan maçı öncesi konuk takımın milli marşının ıslıklanması ve Paris’te yaşanan terör olayları sonrası hayatını kaybeden insanların anısına yapılan saygı duruşu esnasında yapılan saygısızlığa olaydan 48 saat sonra tepki gösterdi. Erdoğan “Bakıyorsunuz orada saygı duruşu, ardından istiklal marşlarına geçiliyor. Orada birkaç yüz olabilir herhalde kendini bilmez ıslıklamaya başlıyor. Bu olacak bir iş değil. Aynı şeyi bize karşı başkaları yapsa biz buna nasıl bakarız.Nedir ya? Dinlersin sakin bir şekilde, olur biter geçer. Kaldı ki, biz farklı bir ortamda bir dostluk maçı yapıyoruz ve bunlar bizim ülkemizde şu anda misafir. Yani Türk milleti misafirine böyle davranmamıştır, davranmaz, bunlar barış dünyasının kurulmasına aksi tesirde olur. Sayın Çipras’a da bunları söyledim” ifadelerini kullandı.

Kılıç: Bir grup

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise milli maçtaki protesto olaylarının bir grup tarafından gerçekleştirildiğini ve Türk halkının bu saygısızlıktan son derece rahatsız olduğunu, konunun araştırıldığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler