Fransa IŞİD tasarısını BMGK'ya sundu

Fransa, IŞİD ile mücadelenin artırılması ve koordineli hareket edilmesini istediği karar tasarısını, BM Güvenlik Konseyi'ne sundu.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 07:20
Abone Ol google-news

 

Fransa, IŞİD ile mücadelenin artırılması ve koordineli hareket edilmesini istediği karar tasarısını BM Güvenlik Konseyi'ne sundu.

Paris'teki terör saldırılarının ardından Suriye'de IŞİD hedeflerine düzenlediği operasyonları artıran Fransa, BM Güvenlik Konseyi'nden de diplomatik destek sağlamak için karar tasarısı hazırladı.

Son hali verilerek Konsey'e sunulan tasarıda IŞİD'in Tunus, Ankara, Beyrut ve Paris'teki terör saldırılarıyla Rus uçağının düşürülmesi eylemlerinin net bir dille kınandığı belirtiliyor.

Tunus, Türkiye, Rusya, Lübnan, Fransa başta olmak üzere IŞİD teröründen zarar gören tüm hükümetlere ve halklara taziye sunulan tasarıda, imkan ve kapasitesi olan üye ülkelerden Suriye ve Irak'ta IŞİD ile mücadeledeki eforlarını ikiye katlamaları ve koordineli hareket etmeleri isteniyor.

Tasarıda mücadeleye katılan üyelerden, Irak ve Suriye'de IŞİD'in sığınaklarını yok etmeleri, tüm BM üyelerinden de yabancı terörist savaşçıların bölgeye seyahatleri ve terör örgütüne finansman sağlanmasının engellenmesi talep ediliyor.

Muhabir: Mustafa Keleş


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler