Putin, Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı

Türkiye-Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Putin'in açıklama yapması bekleniyor.

Yayınlanma: 24.11.2015 - 11:28
Abone Ol google-news




Türkiye-Suriye sınırında Rus uçağının düşürülmesi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Putin açıklama yapacak

Rusya gazetelerinden Gazeta.Ru, Suriye sınırında bugün Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağı ile ilgili NATO ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklama yapacağını duyurdu. Gazetenin internet sitesinde yer alan haberde, Ria Novosti’nin haberi kaynak gösterilerek NATO’nun konuyla ilgili açıklama yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Gazete, Kremlin’deki bir kaynağına dayandırdığı bilgiye göre ise Vladimir Putin’in de konuyla ilgili bir açıklama yapmaya hazırlandığını iddia etti.

Bu sabah saatlerinde Rus tipi SU-24 uçağı, Suriye sınırında Türkiye tarafından düşürülmüştü. Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır ihlali yapan uçağın 10 kez uyarıldığını ve angajman kuralları gereği vurulduğunu açıklamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı ise uçağın kesinlikle sınır ihlali yapmadığını bildirmişti.

Uçağın pilotlarının da kendilerini uçak düşmeden fırlatmayı başardıkları ve yere indikten sonra bölgedeki Türkmenler tarafından bulundukları bildirilmişti.

Rus Savunma Bakanlığı: Rus gazetecilere dün ateş açıldı

Rusya Savunma Bakanlığı da Suriye'de Suriye ordusu cephesinde bulunan gazetecilere ateş açıldığını duyurdu. Iterfax ajansında yer alan bakanlık açıklamasında "gazetecilere dün ateş açıldığını, 3 gazetecinin hafif bir şekilde yaralandığını, gazetecilerin bunun üzerine Hmeimim üssüne döndüklerini" duyurdu.

Türkiye, Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürdü... Rusya'dan ilk açıklama

Türkmen Komutan: Uçağı biz düşürdük

Türkiye, Suriye sınırında Rus savaş uçağı düşürdü-Foto Galeri


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler