Kremlin'den Erdoğan açıklaması: Görüşme yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyeceğini söyledi. Peskov, gazetecilerin düşürülen uçağın hayatını kaybeden pilotu için sorulan soruyu ise yanıtlamadı.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 12:33
Abone Ol google-news

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeyeceğini açıkladı. "Erdoğan ile görüşme yapılması planlanmıyor. Böyle bir görüşme söz konusu değil. Görüşme olmayacak" diyen Peskov, "Takvimde herhangi bir temas yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Konuyu tüm ilişkilerimizin zarar göreceği bir boyuta vardırıp, kimseyi de sevindirmeyelim. Pazartesi günü Paris’te yapılacak BM İklim Değişikliği Zirvesi, ilişkilerimizin tamiri için bana göre bir fırsat olabilir. Bunu fırsata dönüştürmek suretiyle orada bu görüşmeleri yapma imkanımız da olabilir" demişti.

ÖLEN PİLOTUN CENAZESİ İLE İLGİLİ SORUYA YANIT YOK

Peskov, Türkiye’nin düşürdüğü Rus savaş uçağının pilotu Yarbay Oleg Peşkov’un cenazesinin Rusya'ya teslim edilmesi ile ilgili açıklamayı ise reddetti.

Gazetecilerin soruları üzerine Peskov, konuyla ilgili henüz açıklama yapmak istemediklerini belirtti. Muhabirin “Cesedin Moskova’ya teslim edilmesi, Ankara’nın Rusya ile ilişkileri düzeltme çabası olarak görüyor musunuz?" sorusunu Peskov şöyle yanıtladı: “Henüz bu konuda herhangi bir yorumda bulunmak istemiyorum.”

Hayatını kaybeden Rus pilot, Ortodoks din adamları tarafından yapılan dini gelenek ve cenaze işlemlerinin ardından Rusya tarafına teslim edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler