Amerikan televizyonu Erdoğan'ı böyle ti'ye aldı

Aydınlı doktor Bilgin Çiftçi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Yüzüklerin Efendisi filminin karakterine benzetmesine ilişkin açılan dava dünya, yabancı basının gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

Yayınlanma: 10.12.2015 - 13:46
Abone Ol google-news

Amerikan CBS Televizyonu'nda "The Late Show" adlı programı hazırlayan Stephen Colbert, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gollum"a benzetilmesini ti'ye aldı.

"Her şeyiyle Amerika'yı gerçekten çok seviyorum Taco'suyla başkanlarıyla, senatörleriyle en güzel ülke..." diyen Colbert şöyle devam etti: "Ama ta ki Türkiye'de yaşanan bir habere kadar.... Türk Başkanı Erdoğan'ı Gollum'a benzeten bir ileti paylaştı diye Doktor Bilgin Çiftçi 2 yıl hapisle yargılanıyor. Bakın Erdoğan'ı (isim benzerliği) Aragorn'la ya Arathorn'la değil, Gollum'la karşılaştırıyorlar."

Bu sözlerden sonra Bilgin Çiftçi'nin paylaştığı iletiyi ekranlara getiren ünlü şovmen, habere ilişkin detayları paylaştı ve mahkemenin Gollum'un hakaret sayılıp sayılmadığını tespit etmek için "bilirkişi" atadığını aktardı.

"Türk yasalarına göre devletin başındaki kişiye hakarete dava açılıyor" diyen Stephen Colbert, filmin yönetmeninin de konu ile ilgili açıklama yaparak fotoğraftakinin Gollum değil, Smeagol olduğunu belirttiğini de hatırlattı.

Videonun sonunda mahkeme ile ilgili bir canlandırmaya da yer veren Colbert, "Kanıtlar onun Gollum olmadığını, yüzüğü ele geçirdikten sonra dönüşen Smeagol olduğu söylüyor" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler