Ricciardone: Türkiye, Suriye'de El Nusra'yla çalışıyor

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Suriye’ye yasadışı geçişleri kontrol altına almamak ve radikal gruplarla işbirliği yapmakla suçlanan Türkiye’nin El Nusra Cephesi’yle birlikte çalıştığını söyledi.

Yayınlanma: 25.02.2016 - 13:52
Abone Ol google-news

Ricciardone, Türkiye’nin El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi’yle birlikte çalıştığını söyleyen ilk ABD’li yetkili oldu. The Telegraph’ın haberine göre, gazetecilerle bir araya gelen ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türk yetkililerin bir yandan Suriye’deki çatışmalara katılan radikal gruplarla birlikte çalışırken diğer yandan da bu gruplara ‘ılımlı’ olmaları için baskı oluşturabileceğini düşündüğü belirtti. Ricciardone,  bu düşüncenin Ankara’yı El Nusra Cephesi ve selefi Ahrar’uş Şam ile birlikte çalışmaya yönlendirdiğini belirterek, Türk yetkilileri ikna edemediğinin de altını çizdi.

DAİLY TELEGRAPH: "TÜRK ASKERLERİ BAŞİKA'DA GİZLİ OPERASYON YÜRÜTÜYOR"

Daily Telegraph'ın Peşmerge yetkilileri ve görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre Başika'daki 1000'den fazla Türk gücü, gizli bir kara operasyonu yürütüyor ve IŞİD'i hedef alıyor. İngiliz Telegraph gazetesi, Irak’ın kuzeyinde ve IŞİD’in elindeki Musul kentine 20 km uzaklıkta bulunan Başika kampında konuşlu Türk askerlerinin örgüte karşı gizli bir mücadele yürüttüğünü yazdı. Gazetenin kaynak gösterdiği Peşmerge Komutanı Behram Yasin, Türk kara kuvvetlerinin IŞİD’i bombaladığını söyledi. Yasin, “ABD daha fazlasını yapsaydı, Türklerin gelmesine gerek kalmazdı” dedi. Görgü tanıkları da Türk tanklarının Başika etrafında dolaştığını ve militanları vurduğunu anlattı ve 2 yeşil kamuflaj tankının fotoğrafını gösterdi. Tankların, Türk ordusunun kullandığı M60T’ler (Sabra) olduğu belirtildi. Diğer taraftan Peşmerge Bakanlığı’ndan Ceber Yaver, Başika’da hâlâ 1000- 2.000 Türk askeri bulunduğunu belirtti. Askerlerin Bağdat’la yapılan anlaşma kapsamında Başika’ya gönderildiğini söyleyen Yaver, “Türk askerleriyle bizim aramızda hiçbir işbirliği ve ilişki yok. Konuşlandırılmaları yönünde herhangi bir talebimiz olmadı” ifadelerini kullandı. Ankara askerlerin eğitim amaçlı olarak ve Bağdat’ın bilgisi dahilinde Başika’da bulunduğunu açıklamış, Bağdat ise güçlerin bir an önce çekilmesini talep etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler