Avrupalı gazeteciler: Diktatörlük gibi

Avrupalı gazeteciler Can ve Erdem Gül'e dayanışma mesajları gönderdi.

Yayınlanma: 25.03.2016 - 05:15
Abone Ol google-news

YANLIŞSA YETKİLİLER İSPAT ETSİN

Belçika’da Fransızca olarak yayımlanan haftalık Le Vif L’Express haber dergisi köşe yazarı Marie- Cécile Royen, Cumhuriyet’e gönderdiği destek mesajında şu ifadeleri kullandı: “Mesleklerini yaptıkları için, gerçekleri araştırıp genel kamu bilgisine sundukları için ömür boyu hapiste kalma riski altındalar. Halbuki bu insanlar okuyucularını kendi demokratik haklarını koruyabilen vatandaş haline getirebiliyor. Tutuklanma nedenleri Suriye’de İslamcı isyancılara Türk gizli servisleri tarafından silah teslimatları hakkında bir makale ve video raporlarını yayınlamalarıdır. Bu kayıtlar yanlış ise yetkililer tersini ispat etsin. Aksi takdirde, bir diktatörlük gibi davranıyorlar.”

DAVAYI PROTESTO EDİYORUM

Le Soir gazetesinin saygın isimlerinden gazeteci Baudouin Loos da destek mesajında “İnsanları bilgilendirme görevlerini yerine getiren iki kardeş gazeteci meslektaşım Dündar ve Gül hakkında hapis cezası talebiyle açılan davayı protesto ediyorum. Tüm kalbimle onların yanındayım” dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYA BASINI SEFERBER OLMALI

Belçika’da yayın yapan Info-Türk Genel Yayın Yönetmeni Doğan Özgüden de “Can Dündar ve Erdem Gül’e karşı Erdoğan ve yandaşları tarafından yürütülen linç kampanyasını büyük bir infialle izliyorum. İki meslektaşım yaptıkları yayınlarla halkımızın çıkarlarını ön planda tutan tarihi bir görevi yerine getirmişlerdir. Haklarında devlet başının emriyle açılan dava tek kelimeyle bir skandaldır. Bu davadan beraat çıkması için tüm Türkiye ve dünya basını seferber olmalıdır” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR

İngiltere Ulusal Gazeteciler Sendikası ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu Temsilcisi Barry White da “Gazetecilik suç değildir” dedi.

TEŞEKKÜRLER CAN VE ERDEM

Fransa Ulusal Gazeteciler Sendikası (SNJ-CGT) temsilcisi Patrick Kamenka da “Teşekkürler Can, teşekkürler Erdem. Tüm dünyada özgür basın için sizin yanınızdayız” mesajını gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon