Müthiş iddia: MİT, Şam'da

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan'ın bir yardımcısının dün Suriye'nin başkenti Şam'da görüşmelerde bulunduğu öne sürüldü.

Yayınlanma: 22.08.2016 - 12:08
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım'ın Suriye'ye ilişkin yaptığı açıklamaların ardından bölgede hareketli günler yaşanmaya başlandı. Lübnan El-Sefir Gazetesi yazarlarından Mihemed Belut, güvenilir kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türk Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müşteşarı Hakan Fidan'ın bir yardımcısının dün Suriye'nin başkenti Şam'a giderek Suriye istihbaratından yüksek rütbeli kişilerle görüştüğünü yazdı.

Belut'un haberinde, aynı kaynakların görüşmede Suriye’nin kuzeyinde yaşanan son gelişmelerin değerlendirdiğini ifade etti.

'Muhatap Esad' muamması... Başbakanlık kritik açıklama için yabancı ajansları yalanladı

YILDIRIM: ESAD İLE OTURULUR KONUŞULUR

Başbakan Binali Yıldırım, cumartesi günü İstanbul'da yabancı medya kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı görüşmede, "Esad muhatap alınabilir" demişti. Yıldırım'ın bu sözleri Başbakanlık kaynakları tarafından yalanlanmıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, Başbakan Binali Yıldırım'ın yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı toplantıyı bugünkü köşesine taşıdı. Başbakan Yıldırım'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la ilgili olarak, "Beş yüz bin kişinin kanına girmiş. Suriye bunu taşıyabilir mi? Bugün ABD ve Rusya görüyor ki, uzun vadede mümkün değil. Ama geçiş için oturulur konuşulur" dediğini aktaran Yetkin, Yıldırım'ın, "Şu anda görülüyor ki, istesek de istemesek de Esad bir aktördür" ifadelerini kullandığını yazdı.

Yetkin, Yıldırım'ın şunları söylediğini aktardı:

"Esad’ın muhatabı Suriye’deki rejim muhalifleridir. Bizim Esad ile konuşmamız söz konusu değildir. Taraflar onlar. Deniyor ki oturup konuşsunlar."

Yetkin'in yazısını okumak için tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler