Büyükelçi suikasti sonrası Rusya'dan art arda açıklamalar

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğramasına ilişkin Rusya'dan art arda açıklamalar yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı olayı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi. Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, “Bugün Rusya Federasyonu tarihinde trajik bir gün” dedi.

Yayınlanma: 19.12.2016 - 19:50
Abone Ol google-news
 
Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğrayıp yaşamını yitirmesiyle Rusya'dan saldırıya art arda açıklamalar geldi.
 
Kremlin'den ilk açıklama

Kremlin Basın Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğraması konusunda bilgilendirildiğini söyledi.Rus basınına açıklama yapan Peskov, "Başkan Putin'e bilgi verdik. Bilgileri kontrol ediyoruz" dedi.Peskov, "Putin, Dışişleri Bakanı ve istihbarat birimleri başkanlarından rapor almayı planlıyor" ifadelerini kullandı.

Medvedev: Uluslararası ilişkilerde olağanüstü hâl

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, mevkidaşı Binali Yıldırım ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin "Bu terör eylemi, uluslararası ilişkilerdeki olağanüstü hâl" de

“Rusya ve Türkiye saldırıyı birlikte soruşturmalı”

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkan Birinci Yardımcısı Frants Klintseviç, Büyükelçi Andrey Karlov'a yönelik saldırının Rusya ve Türkiye tarafından birlikte soruşturulması gerektiğini söyledi.

Klintseviç, Ankara'nın gereken güvenlik önlemlerini almadığını da vurguladı.

Klintseviç, "Türk güvenlik güçlerinin büyük bir hatası var. Türkiye'de yaşanan son saldırıların ardından ve Suriye'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak her ihtimale karşı böyle bir üst düzey diplomatın korunması için gerekli önlemler alınmalıydı" dedi.

Zaharova: Resmi bilgileri dikkate alın

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Mariya Zaharova da Ankara’da Rus Büyükelçiye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili “Bugün Rusya Federasyonu tarihinde trajik bir gün” dedi.

Zaharova, “Dışişleri Bakanlığı Rus Büyükelçiye yapılan saldırı sebebiyle açıklamada bulunacaktır. Sadece resmi bilgilerin dikkate alınmasını rica ediyoruz” dedi.

Açıklamada, Türk yetkililerle irtibat halinde olunduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler