Brüksel'de referandum oylamasında HDP’lilere bıçaklı saldırı: 3 yaralı

Brüksel’de referandum oylaması sürerken Türkiye Başkonsolosluğu yakınlarında seçmenler arasında kavga çıktı. “Evet” afişlemesi yapan 3 kişi, biri kadın 3 HDP’liyi bıçakladı. Yaralı kadının durumunun ağır olduğu öğrenildi. Olayın ardından AKP’liler ile Kürt kökenli yurttaşlar arasında gerilim yaşandı.

Yayınlanma: 30.03.2017 - 20:40
Abone Ol google-news

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Başkonsolosluk binasında düzenlenen anayasa değişikliği referandumu oylaması sırasında bina önünde seçmenler arasında kavga çıktı. İlk belirlemelere göre kavgada biri kadın 3 kişi bıçaklanarak yaralandı.

Belçika’da daha önce Brüksel’de Rue Montoyer’de bulunan konsolosluk önünde kamyonetle “Evet” propagandası yapılmasının ve Türklerin yoğun olduğu Schaerbeek ve Saint Josse belediyelerinde üzerinde Erdoğan’ın fotoğrafının ve “Evet” ifadesinin yer aldığı çıkartmaların yarattığı gerginlik dün zirveye tırmandı.

Edinilen bilgiye göre çıkartmaların ve agresif propagandaların arkasında bulunduğu belirtilen Mehmet Kargılı isimli kişi ile yanındaki 2 kişi çıkartmaları yapıştırırken kendisine müdahale etmek isteyen HDP’lileri bıçakladı. Saldırıda Sultan Uğraş, Mahmut Yaşar ve Hasan Acar yaralandı. Yaralı Sultan Uğraş’ın durumunun ağır olduğu belirtildi. Olaya müdahale eden Belçika polisi, yaralıların hastaneye kaldırıldığını ifade etti. “Ciddi bir olayın” yaşandığını açıklayan Brüksel polis sözcüsü İlse Van de Keere, soruşturma başlatıldığını bildirdi. Brüksel Savcılığının bugün ayrıntılı bir açıklama yapacağı belirtildi.

Başkonsolosluk tarafından yapılan açıklamada, “Öğleden sonra başkonsolosluğumuza 100 metre mesafede bir grup vatandaşımız arasında çıkan arbede neticesinde yaralanmalar olduğu büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu olaydan dört siyasi parti (AK Parti, MHP, CHP, HDP) temsilcimiz büyük üzüntü duymuş olup, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilemektedirler” denildi.

‘SORUNLARIN İTHALİNE İZİN VERMEYİZ’

Olayın ardından 3 kişinin bıçaklanmasına tepki gösteren Kürt kökenli yurttaşlar, başkonsolosluk binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Konsolosluk önünde AKP yanlıları ile Kürt kökenli yurttaşlar birbirlerine sloganlarla tepki gösterdi. Polisin araya girmesiyle taraflar dağıldı. Belçika Başbakanı Charles Michel de saldırıyı kınadı ve “Belçika hükümetinin Türkiye’deki problemlerin Belçika’ya ithal edilmesi konusunda kesinlikle sıfır hoşgörü gösterdiğinin” altını çizdi. Michel, oluşturulan kriz merkezinde durumu bizzat kendisi yakından takip etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler