Avusturya’da patlama: Bir ölü

Avusturya’da Baumgarten kasabasında bulunan gaz istasyonunda meydana gelen patlamada 1 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 12:54
Abone Ol google-news

<video:884634>

Viyana’nın doğusundaki Baumgarten kasabasında bulunan bir doğalgaz istasyonunda yerel saatle 08.45 sıralarında patlama meydana geldi. Yetkililer, olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bölgedeki Kızıl Haç yetkilisi Sonja Kellner, patlamada 18 kişinin de yaraladığını söyledi. Bölgeye 2 tıbbi helikopter sevk edildi.

Patlama sonrası yangın çıktığı belirtilirken yangının kontrol atlına alındığı ve işletmenin geçici olarak kapatıldığı bildirildi. Öte yandan, patlamanın nedeni henüz belirlenemedi.

Baumgarten gaz hattı, ülkenin en geniş alım noktası ve Rusya, Norveç ve diğer ülkelerden gelen doğalgaz ithalatının da ana dağıtım merkezi.

İTALYA’DAN ACİL DURUM ÇAĞRISI

Reuters’in aktardığına göre, Avrupa’nın ana gaz transfer merkezlerinden olan istasyonda meydana gelen patlamadan sonra yayılan gaz bulutlarının havaya zarar vermesi nedeniyle İtalya acil durum çağrısında bulundu. Slovakya sınırına yakın konumlanan istasyondan yayılan gaz bulutları, Kuzey İtalya’ya ve Güney Almanya’ya doğru ilerliyor.

Avusturya’dan gaz şirketi GasConnect, ‘tesisin güvenlik moduyla hizmet dışı bırakıldığını, bir tehdit oluşturmadığını fakat yine de komşu iletim sistemi operatörlerinin uyarıldığını’ bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler