Kıbrıs Rum Kesimi'nde zafer Anastasiadis'in oldu

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Anastasiadis seçim zaferini ilan etti. Manas, rakibi Anastasiadis'i kutladı.

Yayınlanma: 04.02.2018 - 20:18
Abone Ol google-news

 Kıbrıs Cumhuriyeti’nde (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapıldı. İlk sandık çıkışı anketlerine ve verilere göre halen görevde olan Nikos Anastasiadis tekrar cumhurbaşkanlığına seçildi.

Kıbrıs’ın güneyinde yayın yapan kanalların geçtiği son oranlar şu şekilde:

– Nikos Anastasiadis: Olası en düşük oy yüzde 53, en yüksek oy yüzde 59.6

– Stavros Malas: Olası en düşük olası oy yüzde 40.4, en yüksek oy yüzde 47

Bugünkü seçimlerde katılım oranının, geçtiğimiz hafta yapılan ilk turdan daha yüksek olması bekleniyor.

ANASTASİADİS KİMDİR?

Bugün yeniden cumhurbaşkanlığına seçilen Anastasiadis 27 Eylül 1946’de Limasol’da dünyaya geldi. Milliyetçi akımın önemli liderlerinden birisi olan Anastasiadis, Demokratik Seferberlik liderliğini yaptı ve 2004’te Annan Planı’na destek verdi.

Mesleği avukatlık olan Anastasiadis, Nicos Chr. Anastasiades & Partners hukuk firmasının da kurucusu. Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi hukuk bölümünden mezun oldu ve University College London’da okudu. Üniversite eğitimi sırasında Yorgo Papandreu tarafından kurulan Atina merkezli Merkezi Koalisyonu üyesi oldu. Daha sonraları Kıbrıs’ta siyasete başladı. 1981 yılında Kıbrıs Temsilciler Meclisi’ne seçildi.

1997’de Demokratik Seferberlik lideri seçilen Anastasiadis, 2013 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 58 oyla kazanmıştı. Anastasiadis, 2013’te de Malas’la yarışmıştı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler