Rus uçağı Suriye'de düştü: 39 ölü

Rusya Savunma Bakanlığı, bir kargo uçağının Suriye'deki askeri üs yakınlarında düştüğünü ve ilk açıklamaya göre 32 kişiden kurtulan olmadığını duyurdu. Akşam saatlerinde Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklamada uçak içinde 39 kişi bulunduğu bildirildi.

Yayınlanma: 06.03.2018 - 16:44
Abone Ol google-news

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de askeri nakliye uçağının düştüğünü ve ilk belirlemelere göre 26 yolcunun ve 6 mürettebatın tamamının yaşamını yitirdiğini açıkladı. Suriye'de Rusya'ya ait olduğu belirtilen Antonov An-26 çift motorlu askeri nakliye uçağı, Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim Rus Hava Üssü'ne inişi sırasında düştü. İlk belirlemelere göre teknik sebeplerle düştüğü ifade edilen uçaktaki 26'sı yolcu, 6'sı mürettebat 32 kişi yaşamını yitirdi.

 Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de Hmeymim hava üssü yakınlarında düşen askeri nakliye uçağında 39 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Suriye'de Hmeymim hava üssü yakınlarında askeri nakliye uçağı düşmüştü. İlk raporlara göre uçakta 6 mürettebat olmak üzere toplamda 32 kişinin bulunduğu bilgisine yer verilmişti. Rusya Savunma Bakanlığı ise düşen uçakta 32 kişinin değil 39 kişinin bulunduğunu açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Hmeymim Havaalanına iniş yaparken düşen An-26 nakliye uçağında 33 yolcu ve 6 mürettebat vardı. Hepsi Rus Silahlı Kuvvetleri askeri görevlileri. Rus Savunma Bakanlığının komisyonu kazanın tüm yönlerini inceliyor. Savunma Bakanlığı, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve aileleri için mümkün olan her türlü yardımı ve desteği sağlayacaktır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler