Yunan Bakan Erdoğan'ı övdü muhalefeti eleştirdi: Erdoğan tutarlı ve karizmatik

Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “karizmatik bir şahsiyet” olduğunu söyledi. Buna karşı, 24 Haziran seçimleri öncesi Türkiye’de muhalefeti eleştirdi.

Yayınlanma: 12.06.2018 - 14:46
Abone Ol google-news

Hürriyet gazetesinden Yorga Kırbaki'nin haberine göre Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas “Kontra” televizyonuna verdiği demeçte “Türkiye ile büyük sorunumuz. bizi rahatsız eden konularda Erdoğan yönetiminden daha iyi olmayan bir muhalefetin bulunmasıdır. Erdoğan, onlardan (muhalefeti kastediyor) daha tutarlı ve karizmatik bir şahsiyet” dedi.

 Kocyas, CHP’nin Ege’de 18 adanın Yunanistan tarafından işgal edildiğine ilişkin söylemlerini kastederek “Adalar ile ilgili mevzuyu başlatan muhalefettir. Sanırım bu bir sorun” diye ekledi.

 Yunanistan’ın ve tüm dünyanın Türkiye’de seçimleri ve sonrasını merakla beklediğini de kaydeden Kocyas “Türkiye’de demokrasinin işlemesini, demokratik seçimler yapılmasını, Türk halkının istediği, sevdiği ve tercih ettiği Cumhurbaşkanı’nın seçmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler