Hayaller müzikle büyüdü

İstanbul’da Edirnekapı’da, KariyeMüzesi’nin arka taraflarında dolaşırken duyduğumuz klasik müzik tınıları, Barış İçinMüzik Vakfı’nı bulmamızı kolaylaştırıyor.

Yayınlanma: 24.10.2014 - 03:20
Abone Ol google-news

Vakıfta yoğun bir çalışma var. Okuldan çıkan soluğu vakıfta alıyor, çünkü peşpeşekonserler var. Mimar Mehmet Selim Baki tarafından kurulan vakfın temel amacı, mümkün olduğu kadar çok çocuğa karşılıksızmüzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak.

Başkan Yardımcısı Dr. Yeliz Baki’nin verdiği bilgilere göre, Caracas’taki yoksul çocukların klasik müzik eğitimi alması için kurulan Venezuela El Sistema ile sürekli işbirliği içinde olan Barış İçin Müzik Vakfı’nın17 farklı okuldan 7-14 yaş grubunda 280 öğrencisi var. Bu sayının yıl sonuna kadar 400’e ulaşması hedefleniyor. Aralık’ta 3-5 yaş grubu için keman çalışmaları başlayacak. Vakfa her isteyen çocuk gelebiliyor, hiçbir sınav yok. Ama disiplinli çalışma var. Buçalışma sayesinde çocuklar, yurtiçi veyurtdışı konserlerde çok başarılı oluyorlar. Çocuklar, yaz aylarında her gün 10.00-19.00 arası vakfa gelip çalışıyorlar. Okullar açıldıktan sonra da her gün çalışma var.

Müzik aletlerini eve götüren çocuklar, evde de çalışmaya devam ediyorlar. Gönüllü üniversite öğrencilerinin derslerine yardımcı olduğu çocukların, okul başarıları da çok yükselmiş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler