İlkokul öğretmenlerine görev: Çocukları imam hatibe yönlendirin

İmam hatip okulları için beklediği ilgiyi bulamayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çareyi erken yönlendirmede buldu. Bakanlık taşra teşkilatı birçok ilde imam hatipler için ilkokul öğretmenlerini ikna çabası başlattı. Adana’da tüm 4. sınıf öğretmenlerinin resmi talimatla “zorunlu” imam hatip tanıtım toplantısına çağrıldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 29.05.2019 - 22:15
Abone Ol google-news

Türkiye’nin dört bir yanında başlatılan tanıtım toplantılarına Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün talimatı gerekçe gösterildi.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde bütün ilkokullarda 4. sınıfı okutan öğretmenlerin bugün düzenlenecek toplantıya katılması talimatı verildi. Kaymakamlığın “olur”u ile Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek imam hatip ortaokullarının tanıtım toplantısına katılım zorunlu kılındı.

Öğretmenlerin imam hatip toplantısına gittiğinde çocukların ne olacağına ilişkin bir öneri yapmayan ilçe milli eğitim müdürlüğü, toplantıya katılacak öğretmenlerin görevli izinli sayılmasını kararlaştırdı. Resmi yazıda, “Müdürlüğünüzce ilgili öğretmenlere gerekli tebligatın yapılarak toplantının yerinde ve saatinde herhangi bir aksaklığa meydan vermeden hazır bulunmalarının sağlanması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler