Liselerin Einstein adayları

Türkiye’den 66, yurtdışından ise finale kalan 31 projenin sahibi 163 lise öğrencisi fizik, kimya ve biyoloji dalında bu hafta İstanbul’da yarışacak.

Yayınlanma: 04.05.2015 - 10:17
Abone Ol google-news

MEF Üniversitesi ve MEF Okulları, fen öğrenimini desteklemek, gençleri bu alanda araştırmaya yöneltmek amacıyla yurtiçi ve yurtdışındaki tüm lise öğrencileri arasında “Araştırma Projeleri Yarışması” düzenliyor.

Gönüllü desteği MEF Eğitim Kurumları tarafından oluşturulan “Bilime Destek Platformu”nca değerlendirilen projeler, platformun gönüllü üyelerinin girişimi ve gerekli ihtiyaçların sağlanmasıyla hayata geçiriliyor.

Bu yıl 24’üncü kez düzenlenen yarışmaya; yurtiçinden ve yurtdışından katılan 97 proje sergilenmeye değer bulundu. Yurtiçinden; fizik, kimya ve biyoloji dallarında 22’şer farklı projenin sergilenmeye değer bulunduğu yarışmada, yurtdışından da 31 proje yarından itibaren sergileniyor. Jüri üyeleri MEF Üniversitesi’nde sergilenecek bu eserleri değerlendirecek. Yarışmanın ödül töreni MEF okullarının Ulus Kampusu’nda 8 Mayıs’ta yapılacak.

 

Hedef birincilik

Uluslararası organizasyona, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 25 farklı ülkeden toplam 1434 öğrenci, 771 proje ile başvuruda bulundu. Finale kalmaya hak kazanan 163 lise öğrencisi, MEF Üniversitesi kampusunda birincilik için yarışacak.

“24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda mimik kontrollü protez koldan, maden ocağı havalandırma sistemi tasarımına, patlayıcı maddelere karşı güçlendirilmiş beton panellerden yeni nesil yakıt piline, kanser tedavisinde yeni yaklaşımlardan üst solunum yolu enfeksiyonları tedavisine, diyabet hastaları için yer elmasından cips ve içecek üretiminden Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilecek yeni yöntemlere kadar farklı konularda gerçekleştirilen birbirinden değerli projeler dikkat çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler