Tunceli TEOG'da yine birinci

Tunceli Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Türkiye birincisi oldu. Son üç yıldır TEOG’da Türkiye birincisi olan Tunceli’nin başarısına ilişkin Vali Osman Kaymak değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 02.07.2015 - 17:24
Abone Ol google-news

Türkiye birinciliğinin kendilerini gururlandırdığını belirten Tunceli Valisi Osman Kaymak, "İlimiz bu sınavda son üç yıldır Türkiye birincisi oluyor. Bu başarıda emeği geçen öğretmen, veli ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu başarının devam etmesi için elimizden gelen gayreti sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. Başarıyı etkileyen etmenlere değinen Vali Kaymak, "İlimizde derslik başına düşen öğrenci sayısı 20 civarında. Başarıyı arttıran etmenlerden biri bu. İkincisi öğretmenlerimizin çoğunun yerli olması ve uzun yıllardır burada görev yapıyor olmalarıdır. Yine velilerimizin bilinçli olması ve eğitime önem vermeleri de bu başarının önemli etmenlerinden biridir. Öğrencilerimiz de son derece zeki. Bütün bu etmenler bir araya gelince başarı da kaçınılmaz oluyor" diye konuştu.
Aynı başarıyı üniversiteye giriş sınavlarında da yakalamak istediklerini dile getiren Vali Kaymak, "Üniversiteye giriş sınavlarında bu kadar başarılı değiliz. İnşallah orada da 30-40 olan sıralamamızı 15-20’ye çekeceğiz. Aynı anlayış liselerde de devam ederse bu tüm Türkiye için örnek olacak. TEOG’da üç yıldır Türkiye birincisi olan Tunceli’nin bu başarısının incelenmesi lazım. İnşallah hep böyle güzel haberlerle adımızı duyururuz. Barış sürecinin de kalıcı olmasıyla Tunceli’nin sadece eğitim değil hayatın her alanında ciddi atılımlar yapacağına şüphemiz yoktur" şeklinde konuştu.
Vali Osman Kaymak, TEOG’daki başarıda emekleri olan öğretmenlerin başarı belgesiyle ödüllendirildiğini de sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler