İmam hatipte fren tutmuyor

ME B, imam hatip lisesi açılışlarına seçimlerden sonra hız verdi. Öğrencisiz köy okullarından boşaltılan binalara kadar “her boşluğu değerlendiren” MEB, son bir buçuk ayda 25 yeni imam hatip lisesi 1000’den fazla derslik açtı.

Yayınlanma: 06.07.2015 - 22:28
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı, seçimlerden 2 hafta önce başlattığı imam hatip lisesi açılışlarına seçimlerden sonra hız verdi. Öğrencisi kalmayan köy okullarından, öğrenci başvurusu olmayan liselere, imam hatip ortaokulları, anadolu liseleri ve ilkokullarına kullanılmayan sınıflarından, başka binalara taşınan okulların boşalttığı binalara kadar “her boşluğu değerlendiren” MEB, son bir buçuk ayda 1000’den fazla imam hatip lisesi dersliği açtı. Mevcut imam hatip liselerinin birçoğunu “kız anadolu imam hatip lisesine” dönüştüren MEB, bir kız anadolu imam hatip lisesini ise “Uluslararası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi”ne çevirdi.

7 Haziran’da sandık sonuçlarının alınmasının ardından 1 ay geçerken, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, geçen süreyi bir “kayıp” olarak olarak değerlendirdi ve “3 ay önce durdu bütün şeyler, uluslararası yatırımlardan başka şeylere kadar. Belirsizliğin giderilmesi lazım. Seçimler her zaman bir belirsizlik ortamıdır. Herkes bir frene basar. Seçimden çıkalı bir ay oldu, taşlar daha yerine oturmadı.” dedi.

45 ilde imam hatip

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, seçimlerden yaklaşık 2 hafta önce, düğmeye bastı. Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Antalya gibi büyük illerin de olduğu 45 ilde yeni imam hatip liseleri açıldı. Alınan çok sayıda kararla MEB, 2015- 2016 yılına yaklaşık 1000 imam hatip lisesi dersliği ile girecek. İmam hatip ortaokullarındaki kullanılmayan dersliklerde açılan imam hatip liseleri de eklendiğinde bu sayı 1000’i aşacak.

Yeni imam hatip liseleri için yepyeni okul binalarının yanı sıra, halihazırda eğitim öğretim veren binalar da kullanıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Adıyaman’da yaptırdığı 16 derslikli yeni binanın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmir Karabağlar’daki Dini Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne ait 4 katlı binanın Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim öğretim vermesi kararlaştırıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler