Bir müdür 7 öğretmene bedel

8 ay önce atanan Eğitim-Bir Sen üyesi müdür ve müdür yardımcısı şikâyetçi oldu. Senelerdir aynı okulda çalışan Eğitim-Sen’li 7 öğretmen sürgün edildi.

Yayınlanma: 29.07.2015 - 11:06
Abone Ol google-news

MERSİN- Mezitli Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu'na 8 ay önce atanan Eğitim Bir-Sen'li okul müdürü, Eğitim-Sen'li öğretmenlerle idari konularda anlaşamayınca şikâyet dilekçesi verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü, senelerdir aynı okulda görev yapan 7 öğretmeni, ‘grup oluşturarak okulun işleyişini önlemek, müdürü itibarsızlaştırmak’ gerekçeleriyle 7 farklı okula sürgün etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul müdürlerinin mülakatla atanmasını öngören düzenlemesinin ardından, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen’in İl Başkanvekili Mehmet Bolat da bölgenin seçkin okulları arasında yer alan Mezitli Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu’na müdür olarak atandı. Bolat’ın, ilk müdürlük görevine 2014 yılının Aralık ayında başlamasının ardından okula 4 yeni müdür yardımcısı da atandı.
Yeni okul idaresinin öğretmen kadrosuyla ve öğrencilerle yaşadığı iletişim sıkıntıları kısa zamanda su yüzüne çıktı.

TEOG’a hazırlanan 8. Sınıf öğrencilerinin ders programlarının daha sağlıklı yürütülmesi gerektiğini düşünen bir grup öğretmen, 8. Sınıflardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Ersin Öztürk’ün yerine başka bir müdür yardımcısının getirilmesi talebini müdür Mehmet Bolat’a illetti. Ancak Bolat’ın ret yanıtı üzerine Eğitim-Sen üyesi olan 7 öğretmen bu taleplerini dilekçe yoluyla yeniden iletti. Bolat’ın dilekçeye de ret yanıtı vermesinin ardından düzenlenen Öğretmen Kurulu toplantısında da müdür yardımcısı Öztürk’ün öğretmenlerle iletişimi, TEOG sınıflarının ders programları, öğretmenlerin ders programları gibi konularda tartışmalar yaşandı.

Toplantının ardından okul müdürü Mehmet Bolat, dilekçeye imza atan 7 Eğitim-Sen üyesini Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyet etti. Bolat’ın başvurusunda öğretmenlerden Enver Göktaş’ın toplantı sırasında ‘Hey müdür yardımcısı, müdür yardımcısı. Duygu sömürüsü yapıyorsun.

Samimiyetsizsin’ şeklinde ifadeler kullanarak okul idaresini küçük düşürdüğü,  7 öğretmenin bir grup oluşturarak okulun işleyişini engellediği ve okul müdürünü itibarsızlaştırmak istediği iddia edildi. Müdür Bolat’ın şikayetini dikkate alan Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 7 öğretmen hakkında soruşturma açtı ve İl Teftiş Kurulu’ndan müfettiş talep etti.

Okulların tatil olması nedeniyle 7 öğretmenden 2’si müfettişlere savunma verdi,  5 öğretmenin savunması Eylül ayına kaldı. Ancak Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından muhataplara gönderilen karar yazılarında öğretmenler Kemal Varol, Bülent Oğuz, Şükriye Uslu, Figen Akgün, Sevgi Çelik, İhsan Yıldız ve Enver Göktaş’ın grup oluşturdukları, okul idaresini engelledikleri ve itibarsızlaştırmaya çalıştıkları, okulda göreve devam etmelerinin mümkün olmadığı ve başka ilçelerde görevlendirileceği bildirildi.

Bu karar üzerine 7 öğretmen, örgütlü oldukları Eğitim-Sen Mersin Şubesi’ne başvurarak hukuki itiraz yollarını başlattı.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, yeni müdür atama yönetmeliği ile AKP’ye yakın Eğitim-Bir-Sen yöneticilerinin, mülakatlar sonucunda okul müdürlüklerine atandığına dikkat çekti. Muşlu, “Eğitimdeki kadrolaşma çabalarının son noktası müdür atamaları olmuştu.  O atamalarla göreve gelen müdürler, okullarda Eğitim-Sen üyesi öğretmenler üzerinde baskı kurmaya çalışıyor, üyelerimiz keyfi şekilde sürgün ediliyor” dedi.

Mezitli Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu Müdürü Mehmet Bolat ise, 7 öğretmenle ilgili soruşturmanın, öğretmenlerin verdiği bir dilekçe üzerine başladığını belirterek, “İlçe ve il milli eğitim müdürlükleri böyle bir karar vermiş. Bu konuda biz yorum yapamayız. O arkadaşlarımız eğer haklılarsa dava açarlar, yeniden dönerler” dedi. Bolat, 7 öğretmenin şikâyetçi olduğu müdür yardımcısı Ersin Öztürk’ün ise okuldaki görevine devam ettiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler