KPSS 90 Mülakatı 55... Bakana istifa çağrısı

Aylarca, yıllarca hazırlanıp alınan KPSS puanları 10 dakikalık mülakatla hiçe sayıldı. 90 puan ile 130'uncu sırada olan Erhan Batmaz, mülakatta "200tl nin arkasında kim var?" gibi sorularla 55 puan verip elediler.

Yayınlanma: 03.10.2016 - 17:18
Abone Ol google-news

Öğretmen adaylarını mülakatla elemelere ve mülakattaki sorulara tepkiler büyüyor.

Adana'da matematik öğretmeni Erhan Batmaz, 90 puan ile 130'uncu sıradaydı. 10 dakika bile sürmeyen mülakattaki, "200 liranın arkadasında kim var?, Yüzde 100 yerli gemimizin adı? G20 zirvesi en son nerede oldu? gibi sorular sonucu 55 puan verip, "Tercih yapmaya hak kazanamadığı" bildirildi.

Sözleşmeli öğretmenlere 'politika' soruları: Reis denilince aklına kim geliyor?

Bir başka örnek de Samsun'dan. Tuncelili alevi bir öğretmen adayı, KPSS testinden 87.06 puan almasına rağmen, Samsun’da girdiği sözlü mülakatta 56 puan almış. "Alevi misiniz, Sunni mi? Gezi olayları sırasında ne hissettiniz? Normal şartlarda atanma ihtimali yüzde yüz olmasına rağmen elendi.

Milli Eğitim Bakan'ı Yılmaz'a istifa çağırısı

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sözleşmeli öğretmen mülakatlarında adaylara 'Reis kimdir?', 'Gezi'ye katıldınız mı?' türü sorular sorulmasının skandal olduğunu belirtti, haksızlıklara neden olan mülakat sisteminin kaldırılmasını istedi. Yarkadaş, “Mülakatlar rezalete dönüşmüş durumda. Alanında yüksek puan alan adaylar, mülakatlarla en aşağılara çekiliyor. Bu emek gaspıdır. Bu adaletsiz mülakat sistemine bir an önce son verilmelidir” dedi.” dedi.

Arslan, yazılı açıklamasında, siyasi iktidarın 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden bile ders çıkarmadığını, ülkeyi 15 Temmuz’a götüren torpilci ve liyakatsız sürecin devam ettirildiğini belirtti. Sözleşmeli öğretmen alımında adaylara sorulan skandal sorulara dikkat çeken Arslan, “Liyakatı yok sayan, ideolojik hesaba göre devlete öğretmen alan, yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin emeğini mülakatlarla silip atmaya çalışan bu sürecin sorumlusu olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ı istifaya davet ediyorum” dedi.

Mülakattaki sorulara tepkiler sosyal medyada büyük yankı buldu.

#MülakatınıİptalEtMeb etiketi Twitter'da trend topic oldu. Twitter'daki bazı tepkiler şöyle.

S.Efendioglu
Adaletli atama için Bakanlar kurulundan mülakat iptal kararını kpss puanı ile atanmayı bekliyoruz

Cigdem Koca
Öğretmen 3 adamın karşısında değil öğrenci karşısında gösterir yeterliliğini.

Fatma Z. Şahin
Geleceğe dair hayalleriniz varsa öğretmen olmayın. 4 yıl okur, 3 sınava girersiniz 5 dakikada hayallerinizi yıkarlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler