'İstanbul'da 30 günde 50 fırın kapandı'

Un, maya, elektrik giderlerini karşılayamadığı için fırıncıların çok zorlandığını belirten İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin yaptığı açıklamada, "Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenyurt ağırlıklı olmak üzere 37 ilçede 30 gün içerisinde 50 fırın kapandı" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 16.10.2018 - 23:58
Abone Ol google-news

İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çetin, “Ekmek fiyatına zam yaptırmıyorlar. Beni günde yüzlerce fırıncı arıyor ve ‘un alamıyoruz’ diyor. Emin olun İstanbul’da çok sayıda fırıncı artık ekmek çıkaramaz duruma geldi. 30 gün içerisinde 50 fırın kapandı. Bunların ruhsatları var ve çoğunluğu da Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenyurt civarlarında yer alıyor” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, dolar fiyatının düştüğüne de dikkat çeken İstanbul Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Çetin, “Döviz fiyatı düştü. Ancak un satan firmalar bu konuda bir indirim yapmadı. Uncular indirim yapmayınca biz de ekmeğe zam yapamayınca belimiz bükülüyor. Uncular milli kahraman oldular, biz günah keçisi olduk. Güncel ekmek fiyatları maliyetlerimizi karşılamıyor" şeklinde konuştu.

YÜZDE 40 ZAM

Yaklaşık tüm kalem ürünlerde yüzde 40 oranında bir fiyat artışı olduğunu belirten Çetin, “Un, tuz, maya , katkı maddeleri, doğalgaz ve elektrik fiyatları mayıs haziran ayı fiyatlarına çekilsin biz o zaman zam yapmayalım. Böyle olunca iflas ediyoruz, zarar ediyoruz, dükkanları kapatıyoruz.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler